NavigŠciů
· F√Ķoldal
· Cikkek
· F√≥rum
· Linkek
· Kapcsolatfelv√©tel
· Keres√©s
· Vicc Rendszer
· RSS Hirek
· Vide√≥k
· VArcade

Vicc-KategůriŠk
Politika
Bíróság
√Āltal√°nos
Szólások
Cig√°ny
Zsidó
Sz√Ķken√Ķs

Fontos hŪrek
1. A feladat neve: "T√ļl√©l√©s"

2. Elmebaj... noks√°g avagy lila fordulat

3. Mindenki gyarmata

4. A kaz√°r-maffia

5. Holokauszt er√Ķb√Ķl

6. Sötét fellegek Európa egén...

7. A dzsinn kiszabadult a palackból...

8. Polgárok elleni globális elektronikus agresszió

9. Mit csináljunk a zsidókkal?

10. T√ļl sz√©p, hogy igaz legyen... (Fontos!)

11. Obama vs. MT Keshe ultim√°tum vagy h√°bor√ļ? (Terjesztend√Ķ!)

12. Saj√°t energi√°val az NWO ellen

13. A hazudoz√°s ideje lej√°rt!

14. A doh√°nyz√°s megv√©d a t√ľd√Ķr√°kt√≥l

15. Mi lesz veled emberke?

16. Rezerv√°tum

17. Tig√°z vs Esk√ľdtsz√©k

18. Az els√Ķ szemita csavar

19. Magyarorsz√°g NWO szinkroniz√°lt terror-alkotm√°nya

20. Kiknek, mikor hozzák el a "világvégét"?

21. V√°dirat, contrails kontra chem-trails!

22. "Egy √ļt √°ll el√Ķttem, melyiket v√°lasszam?"

23. Gyermekeink, Rokonaink, Barátaink élete sem érték számunkra?

24. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

25. Most akkor ki a h√ľlye?

26. DIME: Izrael tiltott fegyvere

27. Megtalálták Európa legrégebbi civilizációját

28. Az ENSZ (NWO) szerepe... és a 2010. szeptemberi jelentése

29. Az 'Angolszász misszió' és más disszonanciák

HŪrek oldalra...

RSS
HŪrek


Hunszkíta Rádió

Puzdra

PJP Egyes√ľlet

Posta Imre
- Vil??goss??g az el??t??rb...
- BEZ?ĀRT A BAZ?ĀR - IDE M?...
- Soros azokat is elhozn??,...
- Ali Baba ??s a 40 rabbi...
- Sv??jc Eur??pa pusztul??s...

Tempo Hírek
- 740.) A Magyar Nemzeti Ba...
- 739.) SzolgŠlati köz...
- 738.) Oszolj...
- 782.) VŠlasztŠs 2022?...
- 781.) Nem kell vŠrnunk a ...

Hun Unio

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
  Az els√Ķ szemita csavar
Az eg√©sz m√Ľvelt vil√°got l√°zba hozt√°k azok a domborm√Ľvek, szobrok, pecs√©thengerek √©s √©k√≠r√°sos agyagt√°bl√°k, amelyek a folyamk√∂zben 1843-ban a francia Botta √©s 1845-ben az angol Layard √°sat√°sain ker√ľltek el√Ķ. A tud√≥sok a legnagyobb igyekezettel l√°ttak hozz√° annak kikutat√°s√°hoz, hogy az ismeretlen √Ķsn√©p, melynek a Botta-Leyard - f√©le leletek elk√©sz√≠t√©s√©t tulajdon√≠tott√°k, hogyan nevezte meg √∂nmag√°t, milyenek voltak embertani adatai, milyen nyelven besz√©lt √©s nyelv√ľknek milyenek voltak a saj√°toss√°gai. Besz√©lt nyelv√ľk a ma √©l√Ķ nyelvek k√∂z√ľl, melyik nyelv saj√°toss√°gaihoz hasonl√≠tanak a legjobban. Honnan sz√°rmazott ez a n√©p √©s mikor telepedett le a folyamk√∂zben, milyen volt a vall√°sa, m√Ľvelts√©ge, t√∂rt√©nelme stb.

A legfontosabb ezek k√∂z√ľl annak a meg√°llap√≠t√°sa volt, hogy ennek a folyamk√∂zi √Ķsn√©pnek mi volt az anyanyelve.
A kezdetekben a tud√≥sok az √Ķsn√©pnek √©s nyelv√©nek az akk√°d-ch√°ld nevet adt√°k. Ezt az elnevez√©st azonban nem sok√°ig haszn√°lt√°k, mert j√∂tt a zsid√≥ Julius Oppert asszirol√≥gus, aki fel√ľl√≠rta a t√∂rt√©nelmet √©s a folyamk√∂z szk√≠ta √Ķsn√©p√©t √°tnevezte sumer-nak.

N√©zz√ľk meg, hogyan t√∂rt√©nt ez a "csavar" √©s mit okozott az egyetemes nyelv√©szeti √©s t√∂rt√©nelemkutat√°sok tekintet√©ben.
A r√©g√©szeti leletek k√∂z√∂tt nagy sz√°mban ker√ľltek el√Ķ √©k√≠r√°sos cser√©pt√°bl√°k. Fontos lett kikutatni, hogy az √©k√≠r√°sjeleknek mik a hang√©rt√©kei, hogy azok szavakat, sz√≥tagokat, vagy csak hangz√≥kat jel√∂lnek?

Miut√°n 1844-ben Henry Rawlinson (1810-1895) angol katona-diplomata lem√°solta a behisztumi sziklafeiratot, majd Georg F. Grotefend (1775-1853) n√©met k√∂z√©piskolai tan√°r megfejtette. A h√°romnyelv√Ľ felirat k√∂z√ľl az √≥-perzsa feliratok adt√°k meg a kulcsot a babiloni √©k√≠r√°s √©s nyelv megfejt√©s√©hez. Ennek alapj√°n jutottak el az assz√≠r √©k√≠r√°s √©s nyelv megfejt√©s√©hez is. Csak ezek ut√°n v√°lt lehet√Ķv√© az √Ķs szk√≠ta (sumer) √©k√≠r√°s √©s nyelv megfejt√©se.

Az angol Georg Smith a kujundicsi palota romjai k√∂z√∂tt Asszurbanapli k√∂nyvt√°r√°t, √©s ebben √Ķs szk√≠ta (sumer) sz√∂vegeknek assz√≠r ford√≠t√°sait tartalmaz√≥ √©k√≠r√°sos t√°bl√°k ezreit tal√°lta meg, melyeket ma a British Museum √Ķriz. A cser√©pt√°bl√°k k√∂z√∂tt olyanok is vannak, amelyek az √Ķs szk√≠ta (sumer) nyelv nyelvtan√°t √≠rj√°k le. Vannak sz√≥t√°rak, vannak olyanok, amelyek az √Ķs szk√≠ta (sumer) szavak √©rtelm√©t √©s azok kiejt√©s√©t magyar√°zz√°k. Ezen √©k√≠r√°sos cser√©pt√°bl√°k n√©lk√ľl az √Ķs szk√≠ta (sumer) nyelvet tal√°n sohasem siker√ľlt volna megfejteni.

Az √©k√≠r√°s megfejt√©se ter√©n Grotefend, Rawlinson √©s Smyth el√©v√ľlhetetlen √©rdemeket szerzett. Igen fontos eredm√©nyeiket csod√°latosan √©les, logikus okfejt√©ssel √©s n√©mi szerencs√©vel √©rt√©k el.

A kor vezet√Ķ tud√≥sai k√∂z√∂tt komoly, id√Ķnk√©nt szem√©lyesked√©sig fajul√≥ vita alakult ki az √Ķs szk√≠ta (sumer) nyelv saj√°toss√°gait illet√Ķen. A f√Ķ k√©rd√©s az volt, hogy a ma √©l√Ķ nyelvek k√∂z√ľl, mely nyelv saj√°toss√°gaihoz hasonl√≠tanak a legjobban?

A vitából Haribald Sayse (1846-1909), Francois Lenormant (1837-1885), Julius Oppert (1825-1905), Fr. Hommel (1859-1936), Joseph Halévy (1827-1917) és Fridrich Delitsch (1860-1925) szereplése emelkedik ki.

H. Sayse az oxfordi egyetemen az összehasonlító nyelvtudomány tanára volt.

J. Oppert zsid√≥ sz√°rmaz√°s√ļ volt, Hamburgban sz√ľletett, majd Franciaorsz√°gban telepedett le, ahol a reimsi egyetemen n√©met nyelvi lektori √°ll√°st v√°llalt √©s az assz√≠r nyelvet kezdte tanulni. Hamarosan asszirol√≥gus lett. Az √©k√≠r√°s tanulm√°nyoz√°s√°val a figyelmet annyira mag√°ra vonta, hogy a p√°rizsi egyetemen az √∂sszehasonl√≠t√≥ nyelvtudom√°ny tan√°ra lett.
R√©szt vett abban az exped√≠ci√≥ban, amelyet a francia korm√°ny 1852-ben a folyamk√∂zbe k√ľld√∂tt. A folyamk√∂zi √Ķsn√©pnek (√Ķs szk√≠t√°k) 1859. √©vi munk√°j√°ban √Ķ adta a "sumer" nevet.

Amikor megk√©rdezt√©k t√Ķle, hogy mi√©rt nevezte el ezt a n√©pet √©s nyelv√©t sumer-nak, a k√∂vetkez√Ķ v√°laszt adta: "A r√©gi babiloni uralkod√≥k sumer √©s akk√°d kir√°lyainak nevezt√©k magukat. Akk√°d annak a vid√©knek a f√∂ldrajzi neve volt, amelyet s√©mit√°k laktak. Sumer, Babilonia nem s√©mita lakoss√°g√ļ vid√©k√©nek elnevez√©se. Ez√©rt Babilonia nem s√©mita lakoss√°g√°t sumeroknak, nyelv√ľket pedig sumer nyelvnek nevezhetj√ľk."

J. Oppert m√°r 1855-ben a k√∂vetkez√Ķket √≠rja:
"Az √©k√≠r√°st nem a semit√°k, teh√°t nem is az assz√≠rok tal√°lt√°k fel. Egy semita nyelv kifejez√©s√©re az √©k√≠r√°s - sz√≥tagol√≥ jellege folyt√°n - nem igaz√°n megfelel√Ķ. Az assz√≠r jelek hang√©rt√©kei egy√©bk√©nt sincsenek a legcsek√©lyebb vonatkoz√°ssal sem a jelek k√©pi jelent√©seire."


J. Oppert az √©k√≠r√°snak 16 f√©le t√≠pus√°t ismerte. Nem csak a "sumer" elnevez√©s, de az √©k√≠r√°snak a keilschrift √©s az √©criture de cuneiforme elnevez√©s is az √Ķ nev√©hez f√Ľz√Ķdik.

J. Hal√©vy zsid√≥ sz√°rmaz√°s√ļ, Drin√°polyban sz√ľletett, √©s P√°rizsban a h√©ber irodalom elismert tud√≥sa lett. Sok keleti nyelvet besz√©lt. Abesszini√°ban √©s Yemenben r√©g√©szeti kutat√°sokat v√©gzett √©s sok sziklafeliratr√≥l m√°solatot k√©sz√≠tett.

Miut√°n az √ď-Testamentum szerint az emberis√©g No√© gyermekeit√Ķl sz√°rmazik, nem tudta elhinni, hogy Mezopot√°mi√°ban (folyamk√∂z √≥g√∂r√∂g elnevez√©se) az igen korai id√Ķkben semita n√©pen k√≠v√ľl m√°s n√©p is √©lt, s hogy az m√°r I.Sargon (i.e.2260) idej√©n is a m√Ľvelts√©g magasabb fok√°n √°llott, mint a semit√°k√©.

F. Hommel az √©k√≠r√°sos t√°bl√°kat sok√°ig a British Museumban, majd k√©s√Ķbb a berlini egyetemen tanulm√°nyozta.

F. Delitzsch az erlangeni egyetemen a semita nyelvek tan√°ra volt.

J.Hal√©vy a vit√°ba akkor kapcsol√≥dott be, amikor m√©g csak k√©tnyelv√Ľ (bilingvisztikus) assz√≠r- √Ķs szk√≠ta (sumer) √©s babiloni- √Ķs szk√≠ta (sumer) nyelven √≠rt √©k√≠r√°sos cser√©pt√°bl√°k √°lltak rendelkez√©sre.
Hal√©vy azt √°ll√≠totta, hogy akk√°d, ch√°ld, sumer n√©ven nevezett √Ķsn√©p √©s √Ķsnyelv sohasem l√©tezett. Szerinte a k√©tnyelv√Ľ √©k√≠r√°sos cser√©pt√°bl√°k azonos sz√∂vegei k√∂z√ľl az egyik sz√∂veg szem√≠ta nyelven, a m√°sik sz√∂veg pedig a szemita papok titkos nyelv√©n van meg√≠rva.

√Āll√≠t√°sa helyess√©g√©t azzal igyekezett bizony√≠tani, hogy ha akk√°d, ch√°ld, sumer n√©p √©s nyelv valaha is l√©tezett volna, akkor az √°sat√°sokn√°l egynyelv√Ľ, csup√°n sumer nyelven √≠rt √©k√≠r√°sos cser√©pt√°bl√°k is el√Ķker√ľltek volna.

Hal√©vy k√ľl√∂nb√∂z√Ķ √©rvekkel azt is igyekezett bebizony√≠tani, hogy az √©k√≠r√°s a szemita n√©p g√©niusz√°nak term√©ke, s hogy az a fejlett kult√ļra is, amelyr√Ķl az √©k√≠r√°sos cser√©pt√°bl√°k tan√ļskodnak, tiszta szemita kult√ļra.

Hal√©vy nagy tud√°sa √©s magas kora miatt nagy tekint√©lynek √∂rvendett. Azonban egy √ļjabb felfedez√©s hat√°s√°ra √©rvei tarthatatlanokk√° v√°ltak.

Ernesr de Sazek a Tigrist √©s Eufr√°teszt √∂sszek√∂t√Ķ, Satt el Haj nev√Ľ √Ķsi szk√≠ta csatorna mellett l√©v√Ķ dombot 1880-ban felt√°rta. Ezt a dombot az arabok Tello-nak nevezik, de amely Lagas, az √Ķsi szk√≠ta v√°ros romjait takarja. Itt i.e. a IV. √©vezredb√Ķl sz√°rmaz√≥ olyan szobrok, pecs√©thengerek, √©k√≠r√°sos cser√©pt√°bl√°k ker√ľltek el√Ķ, amelyek m√°r csak egy nyelven, √Ķs szk√≠ta (sumer) nyelven vannak meg√≠rva. Ezek ma a Louwre f√©ltve √Ķrz√∂tt kincsei.

A leletek teh√°t abb√≥l a korb√≥l val√≥k, amikor a folyamk√∂z n√©pe az √Ķs szk√≠ta volt √©s ter√ľlet√©n szemita n√©pek m√©g nem l√©teztek.

A tell√≥i leletekr√Ķl sz√≥l√≥ tudom√°nyos le√≠r√°sokat az Academie Francaise csak 1882-ben hozta nyilv√°noss√°gra. Teh√°t minden k√©ts√©get kiz√°r√≥ m√≥don bebizonyosodott, hogy Mezopot√°mia ter√ľlet√©n az igen korai id√Ķkben √©lt egy ragoz√≥ nyelvet besz√©l√Ķ n√©p, ez pedig az √Ķs szk√≠ta volt, amelyet J. Oppert 1859-ben √°tkeresztelt sumer-nak.

J. Oppert az √≠r√°s feltal√°l√°s√°t a scyth√°knak (szk√≠t√°knak) tulajdon√≠totta, amit Lenormant, Rawlinson, Sayse √©s v√©g√ľl Hinks is elfogadott, de √Ķ h√°romf√©le scyth√°t k√ľl√∂nb√∂ztetett meg: m√©d-scytha, kasdo-scytha √©s √Ķs-scytha. Ez ut√≥bbit nevezte sumer-nak.

K√©rem a tud√≥sokat, ne folytass√°k tov√°bb a kutat√°sokat a sumer- szk√≠ta folytonoss√°got (continuit√°s) illet√Ķen, mert az nem l√©tezik!

L√©tezik viszont az √Ķs szk√≠ta-sumer folytonoss√°g, de m√°r azt sem kell kutatni, mert ism√©t t√©nyk√©nt kezelhetj√ľk, √©s tan√≠thatjuk!
A történet itt még nem ért véget.

J. Oppert 1863. janu√°r 13-√°n a Soci√©t√© Francise de numismatique et d' archeologique t√°rsas√°gban megtartott el√Ķad√°s√°ban jelentette ki el√Ķsz√∂r, hogy az √Ķs szk√≠ta (√Ķs scytha) (sumer) nyelv a ma √©l√Ķ nyelvek k√∂z√ľl a magyar √©s t√∂r√∂k nyelvekkel rokons√°got mutat.

Fr. Lenormant r√©g√©sz volt, de mint nyelv√©sz is kiv√°l√≥ volt, mert √Ķ teremtette meg a szum√≠r philol√≥gi√°t √©s √°llap√≠totta meg az al√°bbiakat:
1.) A szemita nyelvek flektáltak, a szumír nyelv agglutinált.
2.) A szemita nyelvekben a sz√≥ t√Ķhangz√≥ja megv√°ltozhat, m√≠g a szum√≠r nyelvben nem.
3.) A szemita nyelvekben a szavaknak nemei vannak, a szumír szavaknak nincsenek.
4.) A szemita nyelvek el√Ķragokat (prefix) haszn√°ltak, a szum√≠r nyelv ut√≥ragokat (suffix) haszn√°lt.
5.) A szemita szavak z√∂me 2-3 tag√ļ, a szum√≠r szavak z√∂me egytag√ļ.
6.) A szemita (assz√≠r, babil√≥niai stb.), valamint az √°rja (indoir√°ni √©s indoeur√≥pai) nyelvek hajtogat√≥ (konjug√°l√≥-flekt√°l√≥), a szum√≠r nyelv pedig olyan ural-alt√°ji eredet√Ľ, ragoz√≥ (agglutin√°l√≥) nyelv, amely az el√Ķbbiekt√Ķl szerkezet √©s fogalomk√©pz√©si rendszer tekintet√©ben l√©nyegesen k√ľl√∂nb√∂zik.


1880. után két prominens finnugrista August Ahlqvist és Ottó Donner áttekintette Lenormant munkáit és azt következtették ki, hogy a sumeri határozottan nem egy ural-altáji nyelv. Ezt széles körben a sumer-ural-altáji hipotézis végének tekintették és azóta az asszírológusok általánosan elutasítják.

A J.Oppert-J.Hal√©vy vit√°t k√∂z√∂s megegyez√©ssel v√©g√ľl J.Oppert nyerte. Vit√°ik sor√°n "divatba" hozt√°k a sumer elnevez√©st, majd fokozatosan elhallgatt√°k az √Ķs szk√≠ta-sumer folytonoss√°got (continuit√°st).
A vita hev√©ben Joseph Hal√©vy 1867 ut√°n m√©g "elejtett" egy fontos inform√°ci√≥t. Azt √°ll√≠totta ugyanis, hogy az √Ķs szk√≠ta (sumer) nyelv nem term√©szetes, hanem egyfajta mesters√©ges nyelv, amelyet titkos c√©lokra hoztak l√©tre.
Az ezzel kapcsolatos kutat√°sok rendk√≠v√ľl meglep√Ķ dolgokat t√°rtak fel, amelyekkel a k√∂vetkez√Ķ tanulm√°nyomban k√≠v√°nok r√©szletesen foglalkozni.

A "nyelvtudom√°ny" ma a sumer nyelvet izol√°lt nyelvnek tekinti. Ez azt jelenti, hogy szigetnyelv, vagy elszigetelt nyelv. Abszol√ļt √©rtelemben, m√°s √©l√Ķ nyelvekkel demonstr√°lhat√≥ geneal√≥giai kapcsolatok n√©lk√ľli term√©szetes nyelv. M√°s szavakkal √©lve, egy olyan nyelv, amelynek nincs k√∂z√∂s √Ķse m√°s nyelvekkel. A gyakorlatban ez egy olyan nyelvcsal√°dot jelent, amely csal√°d csup√°n egyetlen nyelvb√Ķl √°ll.

A t√©m√°hoz kapcsol√≥dik a k√∂vetkez√Ķ inform√°ci√≥:
E.Delitsch 1902-ben a Deutshe Orient Gesellshaft (N√©met Keleti T√°rsas√°g) el√Ķad√≥ term√©ben (amely t√°rsas√°g f√Ķleg Babilon felt√°r√°si munk√°j√°b√≥l a maga r√©sz√©t nagyon is kivette), olyan saj√°t tanulm√°ny√°t olvasta fel, amely a n√©met n√©pet nagyon is meglepte. A tanulm√°nyt a cs√°sz√°ri palot√°ban II. Vilmos el√Ķtt is fel kellett olvasnia. Bebizonyosodott ugyanis, hogy a vil√°g teremt√©se, a v√≠z√∂z√∂n, az els√Ķ emberp√°r b√ľntet√©se stb. olyan √Ķs szk√≠ta (sumer) hitreg√©k, amelyeket a babiloniak √©s az assz√≠rok az √Ķs szk√≠t√°kt√≥l vettek √°t, az izraelit√°k pedig a rokon szemit√°kt√≥l √∂r√∂k√∂lt√©k.

Ez volt h√°t az els√Ķ ismert szemita csavar hiteles t√∂rt√©nete. Ez√≥ta "tudja" az eg√©sz vil√°g, hogy a csod√°latos "sumer" n√©p tal√°lta fel az √≠r√°st √©s rakta le jelenlegi kult√ļr√°nk alapjait.

A val√≥s√°g pedig a k√∂vetkez√Ķ:
Jelenlegi tud√°sunk szerint!!!
I.e.3250- k√∂r√ľl a folyamk√∂z ter√ľlet√©re betelep√ľlt egy viszonylag alacsony n√∂v√©s√Ľ s√∂t√©t haj√ļ egyedekb√Ķl √°ll√≥ n√©pcsoport. Ezek a j√∂vev√©nyek sz√°munkra ismeretlen helyr√Ķl √©rkeztek.

Ez a n√©pcsoport intellektu√°lisan √©s technol√≥giailag igen fejlett volt. Egy ragoz√≥ nyelvet besz√©ltek. Ismert√©k a kereket √©s √Ķk haszn√°lt√°k el√Ķsz√∂r a k√∂r 360 fokos feloszt√°s√°t. Fejlett matematik√°juk volt. A t√≠zes √©s hatvanas sz√°mrendszer kombin√°ci√≥j√°t haszn√°lt√°k. √ēk alkalmazt√°k el√Ķsz√∂r az √©k√≠r√°st. Azt viszont nem tudjuk, hogy aki az √≠r√°st feltal√°lta, az is az √Ķs szk√≠ta n√©p tagja volt-e, vagy nem, de azt m√°r tudjuk, hogy az a csod√°latos n√©p, amely jelenlegi kult√ļr√°nk alapjait m√°r i.e.3250-ben birtokolta - mint a folyamk√∂z √Ķsn√©pe - az az √Ķs szk√≠ta n√©p volt.


Az √Ķs szk√≠t√°k eredett√∂rt√©net√©nek kikutat√°sa lehet a j√∂v√Ķ nagy kih√≠v√°sa.

Ui.: "Magyar"
"Tudom√°nyos"

  HozzŠszůlŠsok
#1 | Pitkin - 2011.04.28. 22:52:23
√Čs a napokba l√°tott napvil√°got egy Buddha szobor is.

hungarianrealnews.com/images/news/buddha.jpg
#2 | Pitkin - 2011.05.01. 17:33:09
Egy √ļjabb f√©nyk√©p a szoborr√≥l!

hungarianrealnews.com/images/news/buddha_kozeli.JPG
#3 | balu998 - 2011.05.10. 09:40:33
Pitkin,
apr√≥s√°g, de fontos: HONNAN ker√ľlt el√Ķ a Buddha?

Sensei,
nagyon j√≥ kis cikk, k√∂sz√∂n√∂m. Amikor √©n anno olvasgattam a mezopot√°miai √ľgyletekr√Ķl - persze igencsak m√°s kontextusban - fel is t√Ľnt Oppert. Illetve az is, hogy b√°r az √©rdemei elvitathatatlanok, nem igaz√°n propag√°lt√°k, ink√°bb mell√©kszerepl√Ķk√©nt b√°ntak vele. Na most egy kicsit jobban meg√©rtettem. Hi√°ba volt Oppert zsid√≥, a meg√°llap√≠t√°saiban nagyon √©rz√Ķdik a tisztess√©ges objektivit√°sra t√∂rekv√©s. A XIX sz. v√©ge fel√© m√°r az√©rt j√≥csk√°n beindult a cionizmus meg a hozz√° kapcsol√≥d√≥ mindenfajta machin√°ci√≥k, t√∂bbek k√∂z√∂tt a t√∂rt√©nelem manipul√°l√°sa. Ha ebben a k√∂zegben a zsid√≥ Oppert m√©gse a zsid√≥s√°g malm√°ra hajtotta a vizet √©s j√≥ tud√≥s m√≥dj√°ra ki is mondja amit bebizony√≠tott, m√©gpedig, hogy a sum√©rok szk√≠t√°k, meg pl√°ne, hogy a t√∂r√∂k √©s a magyar nyelv a legk√∂zelebbi √©l√Ķ rokons√°ga (m√°rpedig az ilyen ir√°ny√ļ okosokod√°sok m√°r akkor se voltak divatban, ld. finnugor elm√©let) akkor minden tiszteletet meg√©rdemel.
#4 | Hegel - 2011.05.30. 18:44:10
Olyan érzésem van hogy Enlil és Enki sakktáblaként használja a földet rajta a sémi és skyta bábukat......eddig a fekete áll nyerésre.

Nemtudom mikor PI lelesznek gyakva mire gondol pontosan? ki √©s mikor merthogy n√°luk a fizikai er√Ķ eddig az nem k√©ts√©ges.
Mi maxim√°lisan elm√©n tuli er√Ķvel spiritualit√°ssal v√©dhetj√ľk meg haz√°nkat ami imm√°r Palesztina no.2
#5 | Tulok - 2011.05.31. 09:33:26
Hegel! A "s√∂t√©t" nem √°ll nyer√©sre, csak sz√°munkra mutatja ezt a m√©dia, √©s saj√°t helyzet√ľnk, mert megint √ľtk√∂z√Ķpont lett Magyarorsz√°g. A "vil√°gos" nyugalma k√©szteti a "s√∂t√©tet"erre, mert a folyamatok egys√©gesed√©st mutatnak, √©s gyeng√ľl a hatalma. A fizikai er√Ķ, csak ellen√ľnk van n√°luk, de Magyarorsz√°g csak √Ķsis√©g√©ben a vil√°g legnagyobb orsz√°ga, fizikailag nem is lehetne.

Balu! A Buddha Made in MFNK created by J√°sdi Kiss Imre. A cikkel kapcsolatban: A felrak√°s√°val az volt a c√©lom, mint minden hasonl√≥ inform√°ci√≥val. Tudatos√≠tani, hogy elhazudott t√∂rt√©nelm√ľnk megd√∂bbent√Ķen dics√Ķ val√≥s√°ga er√Ķt ad, √©s er√Ķt tud adni mindazoknak akikhez eljuttatjuk!
#6 | spartakusz - 2011.10.09. 11:57:52
Szevasztok!

Itt √©s most el√Ķsz√∂r √≠rok - mindenkit szeretettel √©s szer√©nys√©ggel √ľdv√∂zl√∂k. Ami√©rt tollat ragadtam, illetve a billenty√Ľket verem - egy ellentmond√°snak l√°tsz√≥ dolog felold√°sa - vagy egyr√Ķl √≠runk tudunk...

Kedves Tulok - szememben nagyra értékelem munkásságodat, és ezt nem azért írom, hogy elbízd magad, tényként állapítom meg magamnak...
K√©rlek beid√©zek k√©t √≠r√°st a ti√©det √©s az eny√©met amit m√°r r√©gen √≠rtam - egyr√Ķl √≠runk, vagy ez k√©t k√ľl√∂nb√∂z√Ķ dolog. K√©rlek v√°laszod az e-mail c√≠memre k√ľld el, vagy jelezd, hogy ide √≠rt√°l.

a tiéd:

"N√©zz√ľk meg, hogyan t√∂rt√©nt ez a "csavar" √©s mit okozott az egyetemes nyelv√©szeti √©s t√∂rt√©nelemkutat√°sok tekintet√©ben.
A r√©g√©szeti leletek k√∂z√∂tt nagy sz√°mban ker√ľltek el√Ķ √©k√≠r√°sos cser√©pt√°bl√°k. Fontos lett kikutatni, hogy az √©k√≠r√°sjeleknek mik a hang√©rt√©kei, hogy azok szavakat, sz√≥tagokat, vagy csak hangz√≥kat jel√∂lnek?

Miut√°n 1844-ben Henry Rawlinson (1810-1895) angol katona-diplomata lem√°solta a behisztumi sziklafeiratot, majd Georg F. Grotefend (1775-1853) n√©met k√∂z√©piskolai tan√°r megfejtette. A h√°romnyelv√Ľ felirat k√∂z√ľl az √≥-perzsa feliratok adt√°k meg a kulcsot a babiloni √©k√≠r√°s √©s nyelv megfejt√©s√©hez. Ennek alapj√°n jutottak el az assz√≠r √©k√≠r√°s √©s nyelv megfejt√©s√©hez is. Csak ezek ut√°n v√°lt lehet√Ķv√© az √Ķs szk√≠ta (sumer) √©k√≠r√°s √©s nyelv megfejt√©se.

Az angol Georg Smith a kujundicsi palota romjai k√∂z√∂tt Asszurbanapli k√∂nyvt√°r√°t, √©s ebben √Ķs szk√≠ta (sumer) sz√∂vegeknek assz√≠r ford√≠t√°sait tartalmaz√≥ √©k√≠r√°sos t√°bl√°k ezreit tal√°lta meg, melyeket ma a British Museum √Ķriz. A cser√©pt√°bl√°k k√∂z√∂tt olyanok is vannak, amelyek az √Ķs szk√≠ta (sumer) nyelv nyelvtan√°t √≠rj√°k le. Vannak sz√≥t√°rak, vannak olyanok, amelyek az √Ķs szk√≠ta (sumer) szavak √©rtelm√©t √©s azok kiejt√©s√©t magyar√°zz√°k. Ezen √©k√≠r√°sos cser√©pt√°bl√°k n√©lk√ľl az √Ķs szk√≠ta (sumer) nyelvet tal√°n sohasem siker√ľlt volna megfejteni."

az enyém:


"Ez mellett t√°rgyi bizony√≠t√©kok sokas√°ga legal√°bb hetvenezer √©ves t√°rgyak, dolgok , piramisokban fellelhet√Ķ √©k√≠r√°sok, magyar√©k√≠r√°sok bizony√≠tanak. – az els√Ķ nyelv a f√∂ld√∂n a Magyar volt. – melyre sz√°mtalan bizony√≠t√©k utal.
K√∂z√©p-Amerik√°ban tal√°lt aranylemezek-melyekre Magyar√©k√≠r√°ssal VAN- lementve a tud√°s- a j√∂v√Ķ nemzed√©ke sz√°m√°ra … VAN egy Berossosi t√∂rt√©net√ľnk, aki a caldeusi cser√©pt√°bl√°kr√≥l m√°solta volna le amit lem√°solt, a hivatalos t√∂rt√©n√©szek nem hittek neki, mert a t√°bl√°kat nem tal√°lt√°k, megv√°dolt√°k, hogy a Bibli√°t m√°solta le szolgai m√≥don . ez mondjuk k√∂nnyen √©rthet√Ķ. mert M√≥zes ut√°n 1000.-√©vre r√° √≠rta. DE azonban egy k√ľl√∂n√∂s √©rdekes v√©letlen folyt√°n az ut√≥kor igazolta BEROSSOS t√∂rt√©nelmi h√Ľs√©g√©t – mert 1850-ben Layard angol tud√≥s √°sat√°sokat v√©gzett NINIVE Assz√≠ria f√Ķv√°rosa/ itt megeml√≠ten√©m a XX.sz-ban t√∂rt√©nt √°sat√°st is a sirat√≥faln√°l, ahol √©k√≠r√°sos agyagt√°bl√°kat t√°rtak fel – amit gyorsan visszatemettek ---mi√©rt ? / ISTAR istenn√Ķ

tisztelet√©re √©p√≠tett v√°ros f√Ķhely√©n /szumir neve Ghana az √Ķsi v√≠z nagy istenn√Ķj√©nek f√Ķhelye/ ahol sok ezernyi √≠rott agyagt√°bl√°b√≥l √°ll√≥ K√ĖNYVT√ĀRRA bukkantak Ez a vil√°g legr√©gebbi k√∂nyvt√°ra √ćr√≥dtak : Krisztus sz√ľlet√©se el√Ķtt a hetedik sz√°zadban – ASZURBANIP√ĀL a nagy h√≥d√≠t√≥ idej√©b√Ķl val√≥. A t√°bl√°k k√∂z√∂tt megtal√°lt√°k azokat az eredet t√°bl√°kat , amelyekr√Ķl Berossos m√°solta le a v√≠z√∂z√∂n mes√©j√©t, ezeket az eredeti t√°bl√°kat George Smith fejtette meg √©s Accad V√≠z√∂z√∂n tanulm√°ny√°ban, ismertette.1872 George Smith egy √ļjabb √≥ri√°si szenz√°ci√≥val lepte meg a vil√°got, Tanulm√°ny√°ban le√≠rja, 12 ninivei t√°bla megfejt√©s√©t – melynek k√∂sz√∂nheti a vil√°g a leg√Ķsibb h√Ķsk√∂ltem√©nyt -- Gilgames eposz √©vezredek ut√°n , √ļjra az emberis√©g k√∂zkincs√©v√© v√°lt. Ennek a mondak√∂rnek a f√Ķh√Ķse Gilgames, Isdub√°r . LENORMAND h√≠res archeol√≥gus szerint a nagy vad√°sz NIMR√ďD kir√°ly , aki a bibli√°ban √©s a magyar mond√°kban, mint legend√°s h√Ķs szerepel." stb.

szeretettel: id.Kiss L√°szl√≥ –
#7 | apacs46 - 2011.10.18. 09:44:54
Üdvözlök mindenkit!
A Nemzeti H√≠rh√°l√≥n olvastam ezt a cikket. Ott az ut√≥irat kicsit hosszabb volt, √©s a szerz√Ķ neve is szerepelt. M.X. AVARIKUS - nak h√≠vj√°k √©s Magfiloz√≥fiai T√°rsas√°g tagja.! : k√∂sz√∂n√∂m
#8 | spartakusz - 2016.01.12. 19:08:06
SZEVASZTOK MA KAPTAM EZT AZ EMAILT:

Fwd: FW: Er√Ķs fenntert√°saim lettek: Olyan "hazafias" t√©m√°val ...
Be√©rkez√Ķ levelek
x
Antal Ign√°cz

15:41 (1 órája)

címzett: titkos másolat: saját magam

... az elm√ļlt 5 √©vben m√©g nem tal√°lkoztam, aminek a v√©g√©n utols√≥ "√©rvk√©nt" nem TRIANON-n√°l k√∂t√∂ttek volna ki ...Sir Leonard Wolley archeol√≥gus professzor, aki eg√©sz kutat√≥munk√°s √©let√©t (k√∂zel 60 esztend√Ķt) t√∂lt√∂tte Mezopot√°mia-i √°sat√°sokkal, a k√∂vetkez√Ķt mondta:

1939 √≥ta k√©relmezem a Magyar Tudom√°nyos Akad√©mi√°t, hogy k√ľldj√∂n nekem egy​ magyar nyelv√©szt. A sumir nyelv - 7.000 √©ves volta dac√°ra - ma is elk√©peszt√Ķ​ egyez√©seket mutat a mai magyar nyelvvel. Kutat√°saim alapj√°n tudom, hogy pl.​ nyelvtan√°t n√©zve a sumir nyelv 56 nyelvtani saj√°toss√°g√°b√≥l 53 megvan a mai​ magyar nyelvben. A t√∂r√∂k a m√°sodik legk√∂zelebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a​ fentiekb√Ķl. M√≠g a t√∂r√∂k ​"unoka√∂cs​" fokon √°ll hasonl√≥s√°g tekintet√©ben​ a sumirral. A magyar mondhatni AZONOS, √©s egyenes√°gi folytat√°sa a sumir​ nyelvnek. Alapszavakat tekintve t√∂bb mint 6.000 sz√≥gy√∂k egyezik a sumir nyelvb√Ķl a magyarral.

Megjegyezn√©m, Sir Leonard Wolley professzor k√©s√Ķbb elj√∂tt Budapestre, ahol​ mag√°n√ļton megtanult magyarul, mivel soha semmi t√°mogat√°st kutat√°saihoz a Magyar​ Tudom√°nyos Akad√©mi√°t√≥l nem kapott. S√Ķt, az MTA el√≠t√©lte √Ķt, mondv√°n ​- ​a MTA​ soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek b√°rmi kapcsolata lenne​...V√©gezet√ľl n√©h√°ny √©rdekess√©g:

1) Embertani szempontb√≥l n√©zve az √ļn. finnugor n√©pek embertanilag,​ azaz fajilag MONGOLOID n√©pek. Szak√°lltalan, sz√Ķrtelen, s√°rga b√Ķrsz√≠n√Ľ,​ ferdeszem√Ľ emberek. A magyar n√©p szak√°llas, feh√©r b√Ķr√Ľ, kerek szem√Ľ.​ Azaz embertanilag semmi k√∂z√ľnk nincs a finnugor n√©pekhez.2) N√©pzenei szempontb√≥l: √©rdekes m√≥don Bart√≥k B√©la Finnorsz√°gban,​ T√∂r√∂korsz√°gban √©s Perzsi√°ban v√©gzett n√©pzenei kutat√°sair√≥l k√©sz√ľlt magyar​ nyelv√Ľ k√∂nyv√©t a MTA elt√ľntette m√©g megjelen√©se idej√©n, √©s mind a mai napig NEM​ hozz√°f√©rhet√Ķ Magyarorsz√°gon!

Ezt a k√∂nyvet angol nyelven a New Yorki k√∂zk√∂nyvt√°rban b√°rki​ elolvashatja. A magyar ember meglepet√©ssel olvashatja benne a​ k√∂vetkez√Ķket: A T√∂r√∂k √©s magyar n√©pzene 75 % egyez√©st mutat Bart√≥k B√©la​ meg√°llap√≠t√°sa szerint. A Perzsa √©s magyar n√©pzene 42 % egyez√©st mutat. A Finn​ √©s magyar n√©pzene 2 % egyez√©st mutat.​ Azaz n√©pzenei szempontb√≥l minden bizony√≠t√©k arra mutat, hogy T√∂r√∂k​ eredet√Ľ n√©p vagyunk.3) Nyelvi szempontból:

John Rawlinson a sz√©kely rov√°s√≠r√°s alapj√°n ford√≠totta le a Sumir √≠r√°st.​ Lenormant (francia) kutat√≥​ meg√°llap√≠totta hogy a mai nyelvek k√∂z√ľl a​ magyar √°ll a sumirhoz a legk√∂zelebb.

Sir Leonard Wolley meg√°llap√≠totta, hogy a Sumir nyelv nyelvtan√°t n√©zve​ a Sumir nyelv 56 nyelvtani saj√°toss√°g√°b√≥l 53 megvan a mai magyar​ nyelvben. A t√∂r√∂k a m√°sodik legk√∂z lebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a​ fentiekb√Ķl. M√≠g a t√∂r√∂k -"unoka√∂ccs"- fokon √°ll, hasonl√≥s√°g tekintet√©ben​ a sumirral, a magyar mondhatni AZONOS, √©s egyenes√°gi folytat√°sa a sumir​ nyelvnek. A alapszavakat tekintve t√∂bb mint 6.000 sz√≥gy√∂k egyezik a sumir​ nyelvb√Ķl a magyarral.

Megjegyezn√©m, Sir Leonard Wolley professzor k√©s√Ķbb elj√∂tt Budapestre, ahol​ mag√°n√ļton megtanult magyarul - mivel soha semmi t√°mogat√°st kutat√°saihoz a​ Magyar Tudom√°nyos Akad√©mi√°t√≥l nem kapott. S√Ķt, a MTA el√≠t√©lte √Ķt, mondv√°n:​

"Az MTA soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek b√°rmi kapcsolata​ lenne a sumirral. Nyelvi szempontb√≥l n√©zve teh√°t Angol, Francia tud√≥sok szerint a Magyar nyelv​ mondhatni egyenes√°gi lesz√°rmazottja a Sumir-nak."4) Régészeti bizonyítékok

A Tigris √©s Eufr√°tesz v√∂lgy√©ben v√©gzett √°sat√°sok sor√°n napvil√°gra​ ker√ľlt szobrocsk√°k tan√ļs√°ga szerint a sumir n√©p √°llatai - racka juh,​ pulikutya, kuvasz, komondor, ridegmarha k√≠s√©rtetiesen egyeznek a​ magyar n√©p √°llataival, rajtunk, magyarokon k√≠v√ľl SENKI m√°snak​ nincsenek ilyen √°llatai a vil√°gon.Eml√≠t√©sre √©rdemes egy r√©g√©szeti szenz√°ci√≥ is, Erd√©lyben Tat√°rlak√°n​ v√©gzett √°sat√°sok sor√°n ker√ľlt napf√©nyre t√∂bb ezer √©getett agyagt√°bla,​ melyeken sumir √≠r√°s van, s √©veken √°t tart√≥ kutat√°sok √©s k√≠s√©rletek​ ​eredm√©nyek√©nt a Francia Tudom√°nyos Akad√©mia a k√∂vetkez√Ķket √°llap√≠totta meg:​

1. Az Erd√©lyi tat√°rlaki √°sat√°sok sor√°n tal√°lt t√°bl√°k 1.500 √©vvel​ r√©gebbiek, mint az eddig tal√°lt legr√©gebbi Mezopot√°miai agyagt√°bl√°k. A Francia​ Tudom√°nyos Akad√©mia ennek alapj√°n kimondja, hogy az emberis√©g b√∂lcs√Ķje √©s az​ emberi √≠r√°sbelis√©g √©s kult√ļra NEM Mezopot√°mi√°ban, hanem Eur√≥p√°ban, Erd√©lyben,​ ​kezd√Ķd√∂tt?2. Ezt k√©s√Ķbb a P√°rizsi Nemzetk√∂zi Orientalista Kongresszus is​ elfogadta, ami igazi vil√°gszenz√°ci√≥ volt. S amit csak a nev√©ben magyar sajt√≥,​ √≥ri√°si egy√∂ntet√Ľ lelkesed√©ssel ELHALLGATOTT. √Čn csak New Yorkban olvastam​ err√Ķl, Pesten a mai napig senki sem hallott err√Ķl egyetlen √°rva sz√≥t sem. Azaz, embertani, n√©pzenei, nyelv√©szeti, √©s r√©g√©szeti szempontb√≥l​ n√©zve, a finnugor elm√©let, melyet ellens√©geink dolgoztak ki​ lej√°rat√°sunkra, √©s magyarellenes propaganda c√©lj√°ra, egyszer√Ľen​ VAL√ďTLAN elm√©let.Ideje lenne hogy az MTA v√©gre ne magyarellenes tev√©kenys√©gre k√∂ltse el a magyar​ lakoss√°g p√©nz√©t. P√©lda n√©lk√ľl √°ll a vil√°gon, hogy egy nemzet tudom√°nyos​ akad√©mi√°ja arra k√∂lti el a nemzet p√©nz√©t, hogy nemzetellenes tev√©kenys√©get​ fejtsen ki, rombolv√°n a magyar nemzeti tudatot, hamis√≠tva a magyar​ ​ t√∂rt√©nelmet,​ s hivatkoz√°si alapot ny√ļjt ellens√©geinknek (l√°sd. Trianon J√ļnius 4,1920)

Ezt az e-mailt egy Avast v√©delemmel rendelkez√Ķ, v√≠rusmentes sz√°m√≠t√≥g√©pr√Ķl k√ľldt√©k.
www.avast.com


Ezt az e-mailt egy Avast v√©delemmel rendelkez√Ķ, v√≠rusmentes sz√°m√≠t√≥g√©pr√Ķl k√ľldt√©k.
www.avast.com

ALAKUL EZ - MI A V√ČLEM√ČNYETEK?

TISZTELETTEL: ID. Kiss László

  HozzŠszůlŠs kŁldťse
HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.

  …rtťkelťs
Csak regisztrŠlt tagok ťrtťkelhetnek.

KťrjŁk jelentkezz be vagy regisztrŠlj.

FelŁlmķlhatatlan! FelŁlmķlhatatlan! 0% [0 szavazat]
Nagyon jů Nagyon jů 100% [1 szavazat]
Jů 0% [0 szavazat]
Ńtlagos Ńtlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]

Bejelentkezťs
FelhasznŠlůnťv

JelszůMťg nem regisztrŠltŠl?
RegisztrŠciů

Elfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse


T√ĀMOGAT√ĀS


PLAYER-1
PLAYER-2
PLAYER-3

SzavazŠs
Mikor foglalják el a zsidók teljesen Magyarországot?

M√°r elfoglalt√°k...
M√°r elfoglalt√°k...
44% [4 Szavazat]

Még 2018-ban.
Még 2018-ban.
0% [0 Szavazat]

2020-ig...
2020-ig...
0% [0 Szavazat]

Soha!
Soha!
56% [5 Szavazat]

Szavazatok: 9
SzavazŠshoz be kell jelentkezni
Elindult: 2018.04.02. 17:17

ArchŪvum