NavigŠciů
· F√Ķoldal
· Cikkek
· F√≥rum
· Linkek
· Kapcsolatfelv√©tel
· Keres√©s
· Vicc Rendszer
· RSS Hirek
· Vide√≥k
· VArcade

Vicc-KategůriŠk
Politika
Bíróság
√Āltal√°nos
Szólások
Cig√°ny
Zsidó
Sz√Ķken√Ķs

Fontos hŪrek
1. A feladat neve: "T√ļl√©l√©s"

2. Elmebaj... noks√°g avagy lila fordulat

3. Mindenki gyarmata

4. A kaz√°r-maffia

5. Holokauszt er√Ķb√Ķl

6. Sötét fellegek Európa egén...

7. A dzsinn kiszabadult a palackból...

8. Polgárok elleni globális elektronikus agresszió

9. Mit csináljunk a zsidókkal?

10. T√ļl sz√©p, hogy igaz legyen... (Fontos!)

11. Obama vs. MT Keshe ultim√°tum vagy h√°bor√ļ? (Terjesztend√Ķ!)

12. Saj√°t energi√°val az NWO ellen

13. A hazudoz√°s ideje lej√°rt!

14. A doh√°nyz√°s megv√©d a t√ľd√Ķr√°kt√≥l

15. Mi lesz veled emberke?

16. Rezerv√°tum

17. Tig√°z vs Esk√ľdtsz√©k

18. Az els√Ķ szemita csavar

19. Magyarorsz√°g NWO szinkroniz√°lt terror-alkotm√°nya

20. Kiknek, mikor hozzák el a "világvégét"?

21. V√°dirat, contrails kontra chem-trails!

22. "Egy √ļt √°ll el√Ķttem, melyiket v√°lasszam?"

23. Gyermekeink, Rokonaink, Barátaink élete sem érték számunkra?

24. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

25. Most akkor ki a h√ľlye?

26. DIME: Izrael tiltott fegyvere

27. Megtalálták Európa legrégebbi civilizációját

28. Az ENSZ (NWO) szerepe... és a 2010. szeptemberi jelentése

29. Az 'Angolszász misszió' és más disszonanciák

HŪrek oldalra...

RSS
HŪrek


Hunszkíta Rádió

Puzdra

PJP Egyes√ľlet

Posta Imre
- Vil??goss??g az el??t??rb...
- BEZ?ĀRT A BAZ?ĀR - IDE M?...
- Soros azokat is elhozn??,...
- Ali Baba ??s a 40 rabbi...
- Sv??jc Eur??pa pusztul??s...

Tempo Hírek
- 740.) A Magyar Nemzeti Ba...
- 739.) SzolgŠlati köz...
- 738.) Oszolj...
- 782.) VŠlasztŠs 2022?...
- 781.) Nem kell vŠrnunk a ...

Hun Unio

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
  A kaz√°r-maffia
A kaz√°r-maffiaB√°r korai m√©g √∂r√ľlni, de a kaz√°r-maffia r√©sz√©t k√©pez√Ķ √©s ir√°ny√≠totta amerikai korm√°ny, Izrael, √©s a szint√©n kaz√°r maffia r√©sz√©t k√©pez√Ķ "korm√°nyok" vil√°gszerte, a "nem t√ļl t√°voli j√∂v√Ķben", ny√≠lt konfront√°ci√≥ban fognak "elv√©rezni" a "saj√°t n√©p√ľk" (sic) ellen folytatott h√°bor√ļban. A fal√°nk k√≠gy√≥ saj√°t fark√°b√≥l is t√°pl√°lkozik. Persze egyenl√Ķre csak a vil√°g nyugati fel√©n... Az amerikai veter√°nok r√°j√∂ttek, √©s egyre nagyobb sz√°mban j√∂nnek r√°, hogy becsapt√°k √Ķket, megnyomor√≠tott√°k csal√°djaikat, a mammon √©s a hatalomv√°gy megsz√°llottjai √©rdekei√©rt, kihaszn√°lt√°k hisz√©kenys√©g√ľket, de "√©rik a b√ľntet√©s√ľk". Ez a per sokkal nagyobb lesz, mint a t√∂rt√©nelemben valaha el√Ķfordult perek b√°rmelyike. A v√°dlottak padj√°ra ker√ľl minden, egy-egy orsz√°g k√©pviselet√©t csal√°ssal, lop√°ssal, korrupci√≥s tev√©kenys√©ggel ell√°t√≥ identit√°s n√©lk√ľli haza√°rul√≥, hi√°ba tett hamis esk√ľt, vagy hiszi azt, hogy a n√©p√©nek tett esk√ľje al√≥l felmenti a kaz√°r-maffia eddig felment√©st ny√ļjt√≥ ideol√≥gi√°ja.

Az √©remnek k√©t oldala van. Az egyiken szerepel a g√≥joknak tett hamis esk√ľ, a m√°sikon a b√Ľnt√°rsaiknak. A nevezettek egyiket sem szokt√°k betartani, mivel az els√Ķ eset√©ben tev√©kenys√©g√ľk √©s elk√∂telezetts√©g√ľk egy√©rtelm√Ľen esk√ľszeg√©s, √©s a m√°sik oldal eset√©ben is csak a k√∂z√∂s √©rdekek, a b√Ľnsz√∂vetkezeti tags√°g √©s a b√Ľnp√°rtol√°s az √∂sszetart√≥ er√Ķ. A "tolvajbecs√ľletr√Ķl" ugyan m√°r nagyon r√©g√≥ta megeml√©keznek a t√∂rt√©nelemben, de a rabl√≥k, rabl√≥gyilkosok k√∂z√∂tt soha nem l√©tezett ilyen, f√Ķleg a prec√≠zen √©s alaposan v√©grehajtott "munk√°t" k√∂vet√Ķ osztozkod√°s k√∂zben. Az USA eset√©ben nehezebb a k√©rd√©s feldolgoz√°sa, mint a csatl√≥soknak (sz√∂vets√©geseknek) nevezett, t√∂bbnyire csal√°ssal, megt√©veszt√©ssel megv√°lasztott nyugati t√≠pus√ļ korm√°nyok eset√©ben. Ugyanis a lakoss√°g v√©resen komolyan veszi azon jog√°t, hogy tulajdon√°t, saj√°t √©s csal√°dja, valamint honfit√°rsai √©let√©t ak√°r fegyverrel is megv√©dje, √°m nem csak k√ľls√Ķ ellens√©ggel, de saj√°t korm√°ny√°val szemben is megteheti ezt.


Az USA eset√©ben nem kellett k√ľl√∂n√∂sebb j√≥stehets√©g, hogy a lakoss√°g √©s a veter√°n katon√°k id√Ķvel r√°j√∂nnek, a Gladio stilus√ļ 9-11 mint√°j√ļ t√°mad√°sok, ahogy kor√°bban Pearl Harbour is, egy vil√°gm√©ret√Ľ megt√©veszt√©ssorozat r√©szei. √öj trend alakult ki. A csoportos perek ig√©nye, amelyekben nagy csoportok perelnek √≥ri√°si multinacion√°lis v√°llalatokat. Ahogy a 9-11 hamis z√°szl√≥s t√°mad√°sa, a kaz√°r-maffia megt√©veszt√©st t√°mogat√≥ mainstream m√©di√°ja t√°mogat√°s√°val, √ļgy magas szinten alkalmazz√°k a PSYOPS (pszichol√≥giai m√Ľveletek) eszk√∂zparkj√°t. Az ellen√Ķrz√∂tt CMMM (Major Mass Media) az illeg√°lis sajt√≥monop√≥liumok, a tr√∂szt-ellenes t√∂rv√©nyeket j√°tsz√°k ki, k√©nyszer√≠tve a korrupt k√©pvisel√Ķket a jog√°llamis√°g megker√ľl√©s√©re. A 9-11 hazugs√°gaira , de a Katrina-hurrik√°nt√≥l a bostoni mer√©nyletig, f√©ny der√ľlt a hazugs√°gokra. Milyen korm√°nyoldali √°rul√≥k, milyen robban√≥anyagokat haszn√°ltak, honnan szerezt√©k be, ki kezdem√©nyezt√©k a WTC tornyainak lerombol√°s√°t. Az Irak megt√°mad√°s√°t t√°nccal √ľnnepl√Ķ zsid√≥k vide√≥felv√©tele √°ltal is bizony√≠tott, amit a f√©l vil√°g tudott, vagyis a vil√°g legt√∂bb orsz√°g√°t katonailag vagy gazdas√°gilag megt√°mad√≥ kaz√°r-maffia az USA hadsereg√©t √©s lakoss√°g√°t haszn√°lta √©s m√©g jelenleg is felhaszn√°lja a vil√°g kirabl√°s√°ra.

A kaz√°r maffi√°r√≥l egyre t√∂bben tudj√°k meg, hogy milyen kapcsolatok f√Ľzik az izraeli Likudist√°khoz, Netanjahuhoz, a Moszad Stateside-hoz, az izraeli kett√Ķs √°llampolg√°rokhoz, a JCS, USAF, NORAD, FAA √°rul√≥khoz √©s a Bilderberg Group-hoz. B√°r mi m√°r r√©g√≥ta √≠runk err√Ķl, Amerik√°ban most kezdik t√∂megesen felfogni, hogy a kaz√°r-maffia 1913-ban alkotm√°nyellenesen, Federal Reserve System n√©ven l√©trehozta a vil√°g legnagyobb nemzetinek √°lc√°zott hamis√≠t√°si rendszer√©t. A m√≥dszer Magyarorsz√°gon is ugyanez, √©s ugyanez a rendszer biztos√≠tja az ad√≥srabszolgas√°got is, amit az EU ir√°ny√≠t√°s is t√°mogat. A jelenlegi fedezet n√©lk√ľl EKB √°ltal kibocs√°tott 60 milli√°rd eur√≥val felv√°s√°rolj√°k a fikt√≠v ad√≥ss√°gokkal elad√≥s√≠tott EU tagorsz√°gok √°llamk√∂tv√©nyeit, amely B√°zelen kereszt√ľl a FED-hez v√°ndorol. Ez k√©s√Ķbb is biztos√≠tja a haza√°rul√≥ korm√°nyok h√Ľs√©g√©t, de egy√ļttal a mag√°nbev√©teleiket is. A USA-EU "szabadkereskedelmi egyezm√©ny" lehet√Ķv√© teszi az "amerikai befektet√Ķk" sz√°m√°ra, hogy az USA-ban m√°r betiltott, illetve t√∂rv√©nyekkel korl√°tozott m√≥dszerek szerint m√©g egy √ļjabb hull√°mban lerabolj√°k Eur√≥p√°t.


Az √°tlag amerikaiaknak, de a vil√°g n√©pess√©g√©nek is sok √©ven kereszt√ľl hazudozott a zsid√≥ m√©dia, hogy Oszama Bin Laden √©s Szaddam Husszein t√°madta meg Amerik√°t. Ma m√°r biztosan lehet tudni, hogy Iraknak √©s Afganiszt√°nnak semmi k√∂ze sem volt az Amerik√°t √©rt t√°mad√°shoz. Bin Laden 2001 v√©g√©n vesebetegs√©gben halt meg, mert a genetikai eredet√Ľ Marfan-betegs√©gben szenvedett. Val√≥j√°ban egy CIA √ľgyn√∂k volt, Kol Tim Osman n√©ven, aki seg√≠tett Afganiszt√°nban a mudzsaheddineknek legy√Ķzni a szovjet megsz√°ll√≥kat. Az amerikai katon√°knak hazudtak, ahogy most is hazudnak. A kaz√°r-maffia √°gy√ļt√∂ltel√©knek haszn√°lta √Ķket, kipr√≥b√°lva a szeg√©ny√≠tett ur√°nl√∂ved√©keket, √©s amikor hazat√©rtek olyan "gy√≥gyszerkokt√©lokat" kaptak amit√Ķl poszttraum√°s stressz-zavar √°llt el√Ķ, √©s ami felel√Ķs az √∂ngyilkoss√°gok magas ar√°nyai√©rt is. A hamis z√°szl√≥s t√°mad√°sok t√∂bb milli√≥ ember√©letet k√∂veteltek. Amerikai katon√°kat k√ľldtek a kaz√°r-maffia afganiszt√°ni √≥pium-√©rdekelts√©gei v√©delm√©re, de hamis √©s manipul√°lt izraeli h√°bor√ļk v√©delm√©ben is, l√©trehozva a vil√°g legnagyobb szabadt√©ri fogolyt√°bor√°t, az amerikai G√°za II.-√Ķt.


Min√©l nagyobbak a kaz√°r-maffia er√Ķfesz√≠t√©sei, hogy sarokba szor√≠tsa az amerikai lakoss√°got √©s a veter√°nokat, ann√°l t√∂bb harag √©s d√ľh k√∂vetel bossz√ļt. A vil√°g legnagyobb fegyveres ereje, az amerikai vad√°szok, fegyvertulajdonosok, veter√°nok t√∂mege, a honfit√°rsai ellen harcolni nem akar√≥ akt√≠v katon√°k, akik az ut√≥bb eml√≠tett veter√°nokkal egy√ľtt j√°rtasak ak√°r a modern fegyverek, ak√°r a t√°volr√≥l gyilkol√≥ technik√°k haszn√°lat√°ban, alkalmaz√°s√°ban is, m√°r k√©sz√ľlnek az elsz√°moltat√°sra, az I. √©s II. vil√°gh√°bor√ļk√©rt, Vietn√°m√©rt, Kore√°√©rt, az √∂b√∂lh√°bor√ļ√©rt, Irak√©rt, L√≠bi√°√©rt, √©s hamarosan a megsz√°llt √©s kifosztott Eur√≥p√°√©rt is. Nem lesznek egyed√ľl. √Ābrah√°m n√©p√©t kiszor√≠totta a kaz√°r-zsid√≥, de ne legyenek ill√ļzi√≥ik nekik sem... Semmi sem tart √∂r√∂kk√©.

Az √ćt√©let Napja k√∂zeleg. Az amerikai kaz√°r-maffi√°t nem tudja megv√©deni a korrupt DHS, az LE vagy az FBI Stooges. Az eur√≥pai korm√°nyoknak nevezett tolvajband√°k el√Ķre menek√ľlnek, ahogy Izrael is. Hamarosan vesz√©lyess√© v√°lik az USA-ban kaz√°r-zsid√≥nak lenni, √©s a doll√°r √∂sszeoml√°sa ut√°n Kanad√°ban √©s Eur√≥p√°ban is. Az Eur√°zsiai Gazdas√°gi Uni√≥ ugyanazt k√≠n√°lja, mint az EU, de a "tervek szerint" sem lesz hossz√ļ √©let√Ľ, mert nem k√≠n√°l m√°st, mint egy m√°sik olyan t√∂m√∂r√ľl√©st, amelyik nem z√°rja ki az el√Ķz√Ķ √∂sszeoml√°s alatt √°ll√≥ rendszer m√≥dszertani elmeit √©s lez√ľlleszt√Ķ r√©sztvev√Ķit. A nemzetk√∂zi elsz√°mol√≥valut√°b√≥l, az SDR-b√Ķl fokozatosan, indirekt m√≥don kiszor√≠tott USA m√©g l√©p√©seket tesz Eur√≥pa elfoglal√°s√°ra, de az Eur√≥p√°ra k√©nyszer√≠tett szankci√≥k miatt elhappolt orosz piacok elfoglal√°sa sem mentheti meg. Az AIIB (√Āzsiai Infrastrukt√ļra Fejleszt√©si Bank) √©s az Eur√°zsiai Gazdas√°gi Uni√≥ testv√©rk√©je a nyugati d√∂gl√Ķd√Ķ "finansz√≠roz√°si" rendszernek. A "vonalas gondolkod√°s" mindig elakad azon a ponton, amikor m√°r h√°tt√©rismeretekre is sz√ľks√©g lenne, pedig a vonalak √∂sszefutnak. L√©nyeg. hogy a verkli ne √°lljon le...

A legt√∂bb "politikainak nevezett szerepl√Ķ" ringben maradt eddig, de √°zsi√≥juk rohamosan cs√∂kken. Egyre vadabbul √©s g√°tl√°sokat levetk√Ķzve pr√≥b√°lnak m√©g nagyobb vagyonra √©s hatalomra szert tenni, csakhogy hatalmuk alapja az a g√≥j hadsereg, amivel a g√≥jokat elnyomj√°k. Az iszl√°m terror√°llam, az IS, kulcsfontoss√°g√ļ fegyverkereskedelmi √©s "foglalkoztat√°si" szempontb√≥l, ahogy Ukrajna is. Ha cs√∂kken a h√°bor√ļk sz√°ma, lanyhul a fegyverkereskedelem, cs√∂kkennek a bev√©telek. A "nyilv√°noss√°gra hozott" IS T√∂r√∂korsz√°got, Eur√≥pa egy r√©sz√©t √©s Magyarorsz√°got is √©rint√Ķ "√°ll√≠t√≥lagos megsz√°ll√°si terve" √ļjabb bev√©teleket jelenthet a fegyvergy√°rt√≥knak. B√°r az IS egyetlen offenz√≠v√°val les√∂p√∂rhet√Ķ lenne a terepr√Ķl, egy√©rtelm√Ľ, hogy nem √©rdeke egyik √©rintett f√©lnek sem. A m√≥dszer ugyanaz, mint Palesztin√°ban, ahol a zsid√≥k p√©nzelik a palesztin ellen√°ll√≥kat. Az IS-t az USA l√°tja el fegyverrel, hogy fegyverbe sz√≥l√≠thassa Eur√≥pa tag√°llamait, hatalmas bev√©teleket szerezve a fegyverelad√°sokb√≥l, hadseregek fel√°ll√≠t√°s√°b√≥l. El√©g √°tl√°tsz√≥ "ellens√©ggy√°rt√°si" tr√ľkk a III. Vil√°gh√°bor√ļs fenyegetetts√©ggel √©s riogat√°ssal egy√ľtt...


√ďri√°si volumen√Ľ "ipar" j√∂tt l√©tre a f√©lelemkelt√©sre √©p√ľlve, de fizetnek a retteg√Ķ milli√°rdos-tolvajok is, bunkereket √©p√≠ttetnek, mag√°nhadseregeket szerelnek fel √©s tartanak fenn, mik√∂zben a h√°bor√ļ-iparb√≥l szerzett bev√©teleknek n√∂vekedni kell, mert a "fenntarthat√≥ fejl√Ķd√©s alapja" a "vil√°ggazdas√°g n√∂veked√©se" (t√©nylegesen csak a moh√≥s√°g n√∂vekszik). Term√©szetesen ezek a "bev√©telek" nem elegend√Ķek a kaz√°r-maffia sz√°m√°ra. Vesz√©lyeztetni kell a t√°rsadalmak gazdas√°gi √©s p√©nz√ľgyi biztons√°g√°t. T√Ķzsdei, banki √∂sszeoml√°sok el√Ķid√©z√©s√©vel, mesters√©gesen okozott kr√≠zishelyzetek produk√°l√°s√°val. L√°tsz√≥lag a vil√°g n√©pess√©ge a l√©t√©rt folytatott k√ľzdelem√©rt dolgozik √©s fizet, de val√≥j√°ban a n√©pess√©g egyik fele el√Ķteremti a javakat, a m√°sik fele meg abb√≥l az "iparb√≥l" √©l, amelyik az el√Ķz√Ķekben eml√≠tettek ellen hoz l√©tre h√°bor√ļkat, kr√≠zishelyzeteket, j√°rv√°nyokat, betegs√©geket, √©h√≠ns√©get, konfliktusokat. Az√©rt a term√©szeti kincsek √©s k√∂zp√©nzek ellop√°s√°t sem vetik meg, strat√©giai √©s "n√©pess√©gpolitikai", bels√Ķ fesz√ľlts√©geket okoz√≥ fegyvereket faragva bel√Ķl√ľk, √©s nem mellesleg, ezzel is biztos√≠tva j√≥l√©t√ľket.
Putyin az USA birodalmi politikájáról beszél az USA-ban betiltott videobeszédében, de nem nevezi "nevén a gyereket". Az USA-t és politikáját, ahogy Európa kormányaiét is, már régóta a kazár-maffia uralja és irányítja... de mint említettem, semmi sem tart örökké...

/Tulok/

  HozzŠszůlŠsok
#331 | Renegat - 2015.05.24. 23:25:03
Meglep√Ķ FBI adatok Barry Soetoro (alias Barack Hussein Obama) sz√°rmaz√°s√°r√≥l, csal√°di h√°tter√©r√Ķl, ment√°lisan instabil szem√©lyis√©g√©r√Ķl, aki az FBI √©s a Sz√∂vets√©gi Korm√°ny tudt√°val muszlim dzsih√°d katonai - terrorista kik√©pz√Ķt√°borokat (19 t√°bor) m√Ľk√∂dtetett az Egyes√ľlt √Āllamok ter√ľlet√©n.Az omin√≥zus "Jade Helm15" akci√≥ itt kapcsol√≥dik a jelenleg foly√≥ igen cifra, k√©tes kimenetel√Ľ t√∂rt√©n√©sekhez, aminek nagyon kisz√°m√≠thatatlan √©s cs√ļnya v√©ge lehet.

beforeitsnews.com/contributor/upload/405008/images/CAMPS.jpg

http://www.thelas...n-retired/

https://nevadasta...jade-helm/

http://beforeitsn...83116.html

https://actforame...press.com/

http://www.clario...r-enclave#

****************

https://www.youtu...31fP7bEueg

https://www.youtu...n7z5HY1tZo

https://www.youtu...kSgYAHqH5k
#332 | naiv - 2015.05.25. 01:07:25
#337 spartakusz ezt a programot töltsd le!

http://vessoft.hu...nload/fyds
#333 | naiv - 2015.05.25. 01:35:37
A sok borzalom után kicsit másról, másként elhangzó gondolatok.

https://www.youtu...PzJBfHkpZY

https://www.youtu...oklrQ3Y0a4

https://www.youtu...T3rhT1Y_u8

https://www.youtu...T3rhT1Y_u8

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXx

meghívó

http://golenya-ag...ajus-29-en
#334 | spartakusz - 2015.05.25. 10:25:45
Naiv köszi.............

spari!
#335 | Hegel - 2015.05.25. 21:22:34
√Čn mostans√°g a tibeti l√°m√°kkal, azok tud√°s√°val foglalkoztam Lobszang Rampa k√∂nyvein kereszt√ľl.
namost nem kiv√°nom b√°rki higgyen DE!

Irja a tibeti nagyon magas helyek k√∂z√∂tt l√©v√Ķ v√∂lgyekben viz√∂z√∂n el√Ķtti v√°ros van j√©gbefagyva, olyan tiszta viz√°tl√°tsz√≥ hogy t√∂k√©letesen l√°tni lehet kb 3m magas emberek√© volt. Aranylemezeken pedig leiratk√©nt a barlangok m√©ly√©n, hogy az ember a tudom√°ny√°ban az atomig vagy valami has√≥nl√≥ig jutott √©s vit√°s √ľgyeiket ezzel pr√≥b√°lt√°k lerendezni - eredm√©nye hogy az √©letet a barlangok m√©ly√©re taszitott√°k.

Mások senkinek az önszolgálóknak se legyen illuziójuk amit ma a föld népével tesznek minden egyes embernek az utólsó fillérig(fájdalmas szituig) visszonzástként majd megkell tudniuk mit is tettek!

Id√Ķnk√©nt nem √°rt kisz√°lni a haj√≥b√≥l √©s stabil f√∂ld√∂n j√°rk√°lni, mert a politika himbilimbi, tinglitangli ad hocnak t√ľn√Ķ agyturmix.
#336 | Statikus - 2015.05.25. 22:08:17
A domb
(The Hill)
fekete-fehér, angol filmdráma, 120 perc, 1965

Dr√°maian fesz√ľlt film egy √∂r√∂k emberi dilemm√°r√≥l: hogyan lehet √©s hogyan √©rdemes fell√°zadni az embertelen k√∂r√ľlm√©nyek ellen?
"A t√∂rt√©net a II. vil√°gh√°bor√ļban egy brit katonai t√°borban j√°tsz√≥dik, lak√≥i azonban brit katon√°k, akik enged√©ly n√©lk√ľli t√°volmarad√°s, feketekereskedelem vagy m√°s b√Ľncselekm√©ny miatt ker√ľltek ide. A helysz√≠n egy b√∂rt√∂n, valahol az √©szak-afrikai sivatagban... Nem csak lelkileg, fizikailag is ez volt a legkem√©nyebb filmem. A v√©g√©re teljesen kimer√ľltem." (Sidney Lumet)

A DOMB 1965 THE HILL LET√ĖLT√ČS

http://filmletolt...amp;#8230;

*

√úNNEP A DOMBON (Ady Endre)

(Agg marad√©k gy√ľlemlett,
Hírmondói a valaha soknak,
A régi sasoknak,
Kik itt a Dombon v√°rt√°k
Lengyel hat√°r fel√Ķl
Ez napon a kigy√ļladt f√°kly√°t,
Tán több, mint negyven éve.
Sziveket és sarukat
Reszketve és mormogva oldtak:
Libertás-zászló lobogott itt,
Mid√Ķn gyermekek voltak
S gy√Ķz√Ķn vert a ver√Ķf√©ny
Ott f√∂nt, a Domb mer√©sz tet√Ķj√©n,
Hova roskatag l√°bbal
Most √ľnnepelni k√©ne menni,
√Ėregesen eml√©kezni.
Még a Domb aljáig sem érnek
S f√∂nt f√°klya gy√ļl √©s f√°klya alszik
S b√ļs, er√Ķs, ifju torkokb√≥l
√ćgy veri le √Ķket az √©nekSmile

http://mek.oszk.h...rs1101.htm

Ady Endre összes költeményei

»Ami megmaradott vala a s√°sk√°t√≥l, megev√© a cserebog√°r, √©s ami a cserebog√°rt√≥l megmaradott vala, megev√© a herny√≥, √©s ami a herny√≥t√≥l megmaradott vala, els√ľt√© a ragya.«

MEK.OSZK.HU
#337 | naiv - 2015.05.25. 22:20:44
Azzal kell kezdenem, hogy V. B√©la, nem a sz√≠vem cs√ľcske.
Sokfelé járt, sokat olvasott, hallott ennek okán sok mindent szedett magára.
Szerintem t√ļl nagy kab√°tot hord, de ez csak meg√©rz√©s. Nem ismerem annyira, hogy egy√©rtelm√Ľ v√©lem√©nyt alkossak.

Az al√°bbi el√Ķad√°s, viszont elgondolkodtat√≥.
Finoman fogalmazva is ellentmondásokat vélek felfedezni, de nem bántam meg, hogy megnéztem.

Lehet, hogy lesz aki tíz percig sem birja.

Miel√Ķtt elk√ľlden√©tek a .....ba, csup√°n azt k√©rem, - gondolj√°tok √°t azt, hogy mindenki j√°rja az √ļtj√°t.
Aki meg√°llt, mert megtal√°lta a c√©lj√°t √©s hisz is benne, az sz√°m√°ra √ļgy van j√≥l.
Ehhez nincs mit hozzá tenni, ez így rendben is van.
Jó magam, még járok tovább és keresem a válaszokat és azt az érzést - aha ezaz.

No akkor l√°ssuk
https://www.youtu...3sVcfyJ5Wo
#338 | Gyula - 2015.05.25. 23:38:55
Naiv! a v.B√©la alak√≠tott egy szekt√°t, ami neveltet√©se ok√°n nem volt neh√©z, hiszen annak idej√©n a nagyapja alak√≠totta meg Magyar orsz√°gon a jehova tan√ļi nev√Ľ szekt√°t, √ļgy hogy szekt√°s csal√°dr√≥l van sz√≥!
#339 | naiv - 2015.05.26. 02:00:46
#345 Gyula - köszönöm a kiegészítést.
Most hogy mondod(írod) beugrott, már volt róla szó.
Annak az√©rt √∂r√ľl√∂k, hogy a bels√Ķ "hang" m√©g m√Ľk√∂dik.
Az el√Ķad√°s ett√Ķl f√ľggetlen√ľl, sz√°momra elgondolkodtat√≥.
Azzal nem megyek sehova, ha √Ķ "tudja a tutit". A gond, a bennem felmer√ľl√Ķ k√©rd√©sekre nem tudom a v√°laszt. Pedig igyekszem.

https://www.youtu...dNFL5nNnGw
#340 | Arany - 2015.05.26. 09:06:45
Nem dolgom senki véleményét befolyásolni, csak annyit mondanék, nem a mi dolgunk az ítélkezés...

V. B√©la maga mondja el, hova sz√ľletett, nem titkolja, de nem is henceg vele.

Ha valaki hallgatja Kisfaludyt, akkor tudhatja, hogy a lesz√ľlet√©s mik√©ntj√©r√Ķl ugyanazt mondja. A lesz√ľletni k√©sz√ľl√Ķ l√©lek a fogantat√°s el√Ķtt h√°rom h√≥nappal eld√∂nti, kik legyenek a sz√ľlei, b√°rmennyire furcsa ez a kijelent√©s, m√©gis √°ll√≠t√≥lag √≠gy van. √Čs akkor valami√©rt neki oda kellett sz√ľletnie.

A "szekta" pedig ugyanolyan megb√©lyegz√©s, mint ahogy a K√°rp√°t-medenc√©be haza√©rkez√Ķ magyarok pog√°nyok! Ki mondja meg, hogy hol kezd√Ķdik az egyh√°z, √©s mi mit√Ķl szekta? Akkor Kisfaludy Istentan egyes√ľlete is szekta? Mit√Ķl? Mert nem azt csin√°lja, amit √©vezredeken kereszt√ľl m√°sok?

Az id√Ķ hitelesebb√© tesz b√°rkit?

Nem védem V. Bélát, nem szorul rá... Lehet, hogy szerencsém, sokakat képes vagyok végighallgatni, csak a médiában mondott híreket nem...

Azt az√©rt szeretn√©m, aki √≠t√©lkezik felette az t√©nyeket is mondana a nagyapj√°n k√≠v√ľl. Egyetlen r√©szletet id√©zzen valaki a mondanival√≥j√°b√≥l, ami visszatasz√≠t√≥, vagy rosszra tan√≠t.

Lehet, hogy kicsit nagyobb kab√°tot hord, de az is lehet, hogy van mire felvegye. Azt sem tagadja, hogy √©lt √Ķ m√°r m√°sk√©pp is, mindent kipr√≥b√°lt, sokat l√°tott, sok mindenben k√©telkedett, √©s megpr√≥b√°lt a lehet√Ķs√©gek szerint megismerni, amit lehet.

A bels√Ķ hang az√©rt is van, hogy eld√∂ntse mindenki, mi az amit el tud fogadni a k√∂r√ľl√∂tte l√©v√Ķ vil√°gb√≥l, mi az amit j√≥nak √©rez, √©s mi az ami ellen k√ľzdeni akar.

Ebben az el√Ķad√°sban is olyan t√©nyeket mond, amit ha nem t√°j√©koz√≥dik valaki √°lland√≥an, tal√°n meg sem hall. Baj ez? Hogy van, aki elmondja? Aberr√°ci√≥ a sok gyerek???

Hun √Ķseinkn√©l ha volt r√° lehet√Ķs√©g, a nyolc volt a c√©l...


Lehet, hogy √©n csodabog√°r vagyok, mert mindenkit meghallgatok, √≠gy el is tudom d√∂nteni, hogy k√∂r√ľlbel√ľl mi a val√≥s√°g, vagy legal√°bbis mi van a k√∂zel√©ben.

Azt viszont l√°tom, hogy aki nem m√°ssal foglalkozik, hanem az okokat, √©s a megold√°sokat keresi, az igaz √ļton j√°r, m√©g akkor is, ha m√°soknak nem ugyanaz a v√©lem√©nye, √©s a megold√°sokat m√°s √ļton l√°tj√°k j√≥nak.

Úgyis az fog megtörténni, amit sokan szeretnének. Csak ehhez tudatosnak is kell lenni, nem elég az árral sodródni.

Lehet r√°m h√ļzni a vizes leped√Ķt...

  HozzŠszůlŠs kŁldťse
HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.

  …rtťkelťs
Csak regisztrŠlt tagok ťrtťkelhetnek.

KťrjŁk jelentkezz be vagy regisztrŠlj.

FelŁlmķlhatatlan! FelŁlmķlhatatlan! 33% [2 szavazat]
Nagyon jů Nagyon jů 67% [4 szavazat]
Jů 0% [0 szavazat]
Ńtlagos Ńtlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]

Bejelentkezťs
FelhasznŠlůnťv

JelszůMťg nem regisztrŠltŠl?
RegisztrŠciů

Elfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse


T√ĀMOGAT√ĀS


PLAYER-1
PLAYER-2
PLAYER-3

SzavazŠs
Mikor foglalják el a zsidók teljesen Magyarországot?

M√°r elfoglalt√°k...
M√°r elfoglalt√°k...
44% [4 Szavazat]

Még 2018-ban.
Még 2018-ban.
0% [0 Szavazat]

2020-ig...
2020-ig...
0% [0 Szavazat]

Soha!
Soha!
56% [5 Szavazat]

Szavazatok: 9
SzavazŠshoz be kell jelentkezni
Elindult: 2018.04.02. 17:17

ArchŪvum