NavigŠciů
· F√Ķoldal
· Cikkek
· F√≥rum
· Linkek
· Kapcsolatfelv√©tel
· Keres√©s
· Vicc Rendszer
· RSS Hirek
· Vide√≥k
· VArcade

Vicc-KategůriŠk
Politika
Bíróság
√Āltal√°nos
Szólások
Cig√°ny
Zsidó
Sz√Ķken√Ķs

Fontos hŪrek
1. A feladat neve: "T√ļl√©l√©s"

2. Elmebaj... noks√°g avagy lila fordulat

3. Mindenki gyarmata

4. A kaz√°r-maffia

5. Holokauszt er√Ķb√Ķl

6. Sötét fellegek Európa egén...

7. A dzsinn kiszabadult a palackból...

8. Polgárok elleni globális elektronikus agresszió

9. Mit csináljunk a zsidókkal?

10. T√ļl sz√©p, hogy igaz legyen... (Fontos!)

11. Obama vs. MT Keshe ultim√°tum vagy h√°bor√ļ? (Terjesztend√Ķ!)

12. Saj√°t energi√°val az NWO ellen

13. A hazudoz√°s ideje lej√°rt!

14. A doh√°nyz√°s megv√©d a t√ľd√Ķr√°kt√≥l

15. Mi lesz veled emberke?

16. Rezerv√°tum

17. Tig√°z vs Esk√ľdtsz√©k

18. Az els√Ķ szemita csavar

19. Magyarorsz√°g NWO szinkroniz√°lt terror-alkotm√°nya

20. Kiknek, mikor hozzák el a "világvégét"?

21. V√°dirat, contrails kontra chem-trails!

22. "Egy √ļt √°ll el√Ķttem, melyiket v√°lasszam?"

23. Gyermekeink, Rokonaink, Barátaink élete sem érték számunkra?

24. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata

25. Most akkor ki a h√ľlye?

26. DIME: Izrael tiltott fegyvere

27. Megtalálták Európa legrégebbi civilizációját

28. Az ENSZ (NWO) szerepe... és a 2010. szeptemberi jelentése

29. Az 'Angolszász misszió' és más disszonanciák

HŪrek oldalra...

RSS
HŪrek


Hunszkíta Rádió

Puzdra

PJP Egyes√ľlet

Posta Imre
- Vil??goss??g az el??t??rb...
- BEZ?ĀRT A BAZ?ĀR - IDE M?...
- Soros azokat is elhozn??,...
- Ali Baba ??s a 40 rabbi...
- Sv??jc Eur??pa pusztul??s...

Tempo Hírek
- 740.) A Magyar Nemzeti Ba...
- 739.) SzolgŠlati köz...
- 738.) Oszolj...
- 782.) VŠlasztŠs 2022?...
- 781.) Nem kell vŠrnunk a ...

Hun Unio

Security System 1.9.0 © 2006-2008 by BS-Fusion Deutschland
  Mi lesz veled emberke?
Mi lesz veled emberke?Ami v√°rhat√≥ volt, bek√∂vetkezett! Az el√Ķzm√©nyekr√Ķl elmondhat√≥, hogy egy megtervezett folyamat utols√≥ f√°zis√°ban vagyunk. L√°tsz√≥lag p√∂r√∂gnek az esem√©nyek az eur√≥pai politik√°ban, de ha alaposabban megvizsg√°ljuk a k√©rd√©st, a politika csak kiszolg√°l√≥ja a gazdas√°gi √©s p√©nz√ľgyi tervezeteknek. Az √©rthet√Ķs√©g kedv√©√©rt pontokba szedem a kialak√≠t√°s √°llom√°sait, ami Eur√≥pa leig√°z√°s√°ra, √©s kifoszt√°s√°ra k√©sz√ľlt, √©s a jelenlegi √°llapotokat eredm√©nyezte. Erre az√©rt van sz√ľks√©g, mert az eg√©sz aljas tervet nem r√©szleteiben, hanem folyamat√°ban kell l√°tni! Am√≠g egyes elemz√Ķk politikai √©s "befektet√©si" hib√°kr√≥l besz√©lnek n√©ha j√≥hiszem√Ľen is, l√°that√≥ a nem titkolt c√©lok ment√©n kialak√≠tott vil√°gv√°ls√°g gener√°l√°si t√∂rekv√©sek nyomvonala. Err√Ķl viszont azok sem sz√≠vesen besz√©lnek, akik tudnak r√≥la.

1. "A soknyelv√Ľ √©s kultur√°lisan is soksz√≠n√Ľ Eur√≥pa egyes√≠t√©s√©t egyesek a kisebb, gyenge nemzetek megh√≥d√≠t√°s√°val, m√°sok pedig dinasztikus kapcsolatok r√©v√©n pr√≥b√°lt√°k megval√≥s√≠tani." - √≠rja a Wikip√©dia, pedig az eur√≥pai konfliktusokat leggyakrabban a nemzetis√©gi √©rdekellent√©tek sz√ľlt√©k kor√°bban, ahogy jelenlegieket is, de a s√ļly √°thelyez√Ķd√∂tt a glob√°lis kifoszt√°sra, vagyis a gazdas√°gi √©s p√©nz√ľgyi csal√°sokra. A "felt√©telek" szinte megoldhatatlannak t√Ľn√Ķ feladatokat r√≥nak a "kivitelez√Ķkre", vagyis a vil√°g h√≥h√©raira. Mondhatjuk √ļgy is, hogy Eur√≥pa, de a vil√°g nyugati fele is, egy egyre fokoz√≥d√≥ m√©rt√©k√Ľ olyan √©s nagys√°g√ļ csal√°s, mit√∂bb, rabl√≥gyilkoss√°g √°ldozata, amire r√°mehet az eg√©sz emberis√©g.
Az ENSZ-be t√∂m√∂r√ľlt korm√°nyok politikai "elitj√©nek" nevezet gazemberek √©s nem a nemzeteik alkotj√°k a rabl√≥band√°t, √©s a sok esetben bamb√°n, vagy gyan√ļtlanul szeml√©l√Ķd√Ķ, megvezetett emberek, az orsz√°gok lakoss√°ga k√©pezik az el√Ķsz√∂r teljes kifoszt√°sra, majd kiirt√°sra kijel√∂lt √°ldozatokat. M√°s r√©sz√ľk ideiglenesen, am√≠g sz√ľks√©g van r√°juk, a v√©grehajt√≥ szerep√©t kapj√°k, de √Ķk is mehetnek a "levesbe", miut√°n elv√©gezt√©k a r√°juk kir√≥tt feladatokat.

2. 1950-re k√©zzelfoghat√≥ k√∂zels√©gbe ker√ľl az Eur√≥pai Sz√©n- √©s Ac√©lk√∂z√∂ss√©g l√©trehoz√°sa. Ez jelenti az els√Ķ l√©p√©st az eur√≥pai orsz√°gok gazdas√°gi √©s politikai egyes√≠t√©se, a tart√≥s √©rdekk√∂z√∂ss√©g l√©trehoz√°sa ir√°ny√°ban. A k√∂z√∂ss√©g hat alap√≠t√≥ tag√°llama: Belgium, Franciaorsz√°g, Hollandia, Luxemburg, N√©metorsz√°g √©s Olaszorsz√°g.

A 60-as √©vek a fellend√ľl√©s id√Ķszakak√©nt, az EU meger√Ķs√∂d√©s√©t hozta, √©s a k√∂z√∂s mez√Ķgazdas√°got. A hetvenes √©vekben kilencekk√© b√Ķv√ľltek. A 80-as √©vekre t√≠zre b√Ķv√ľl a l√©tsz√°m G√∂r√∂gorsz√°g bel√©p√©s√©vel. 1992-ben al√°√≠rj√°k az Eur√≥pai Uni√≥r√≥l sz√≥l√≥ szerz√Ķd√©st. A Szerz√Ķd√©s kiemelked√Ķ m√©rf√∂ldk√∂vet jelent az EU t√∂rt√©net√©ben, hiszen amellett, hogy egy√©rtelm√Ľ szab√°lyokat tartalmaz a leend√Ķ egys√©ges valut√°ra vonatkoz√≥an, lefekteti a k√∂z√∂s k√ľl- √©s biztons√°gpolitika alapelveit, √©s szab√°lyozza a bel- √©s igazs√°g√ľgy ter√ľlet√©n a szorosabb egy√ľttm√Ľk√∂d√©s kereteit. A Maastrichti Szerz√Ķd√©s √©rtelm√©ben az „Eur√≥pai K√∂z√∂ss√©g" elnevez√©s hely√©be hivatalosan „Eur√≥pai Uni√≥" l√©p. L√©trej√∂n az egys√©ges piac, k√∂z√∂s ad√≥politika, √ľzleti szab√°lyoz√°sok, a szakk√©pes√≠t√©sek egys√©ges√≠t√©se √©s az √°tj√°rhat√≥ hat√°rok megnyit√°sa. Ausztria, Finnorsz√°g √©s Sv√©dorsz√°g is csatlakozik. 2002-ben forgalomba ker√ľl az eur√≥ fizet√Ķeszk√∂z. 2003-ban m√°r biztons√°gi feladatokat is ell√°t a Balk√°non,√©s 2004-ben nyolc k√∂z√©p- √©s kelet-eur√≥pai orsz√°g – Csehorsz√°g, √Čsztorsz√°g, Lengyelorsz√°g, Lettorsz√°g, Litv√°nia, Magyarorsz√°g, Szlov√°kia √©s Szlov√©nia – csatlakozik az EU-hoz, valamint Ciprus. Bulg√°ria √©s Rom√°nia bel√©p√©s√©vel tov√°bb b√Ķv√ľl az EU.
2009 okt√≥berben al√°√≠rj√°k a tag√°llamok a Lisszaboni Szerz√Ķd√©st, b√°r ekkor m√°r jav√°ban recsegnek az EU "alapjai" √©s 2009. december 1-el √©letbe is l√©ptetik.


3. 1989-el megkezd√Ķd√∂tt a volt szovjet csatl√≥s√°llamok kifoszt√°sa, √©s a Szovjetuni√≥ feldarabol√°sa. Ezzel p√°rhuzamosan, az eur√≥pai kapitalista √©rt√©knorm√°k √°tv√©tel√©vel, a vezet√Ķ tag√°llamok, valamint Izrael, az USA, Kanada, √©s m√©g Ausztr√°lia, de K√≠na √©s Oroszorsz√°g is, megkezdte a kelet-eur√≥pai orsz√°gok ipar√°nak √©s a koncesszi√≥s jogainak felv√°s√°rl√°s√°t. A "bef√ľrdet√©s" m√°s, perif√©ri√°ra sorolt eur√≥pai tag√°llamokra is fokozatosan kiterjedt.

Andrew Grove (Gr√≥f Andr√°s), az Intel eln√∂k-vez√©rigazgat√≥ja szerint: ”csak a paranoidok maradnak fent”. Gr√≥f, aki j√≥ p√°r v√°ls√°got, sz√°mos "technikai f√∂ldreng√©st" √°t√©lt m√°r az elektronikai ipar k√©shegyre men√Ķ k√ľzdelmeiben, √°ll√°spontja √©s helyzete szerint hitelesen elemzi a v√°ls√°gok felismer√©s√©nek ism√©rveit, elh√°r√≠t√°suk m√≥dszereit, √©s sz√°mos c√©g felemelked√©s√©nek, √∂sszeoml√°s√°nak tanuls√°gait. Tapasztalatai szerint a v√°ls√°g mindig akkor k√∂vetkezik be, amikor egy c√©g eredm√©nyei hossz√ļ ideig javulnak, majd tet√Ķznek - stagn√°lnak. Ekkor d√Ķl el, hogy min√Ķs√©gi v√°lt√°ssal tudnak-e √ļjra emelkedni, vagy - √©s ez a gyakoribb - megindulnak a lejt√Ķn, ahonnan m√°r nincs vissza√ļt. A cs√ļcs: a strat√©giai inflexi√≥s pont, amikor a termel√©s mennyis√©ge, vagy a haszon tet√Ķzik. Ez egyben vesz√©lyes el√°gaz√°si pont is. Ki√ļt csak felfel√© vagy lefel√© van, nem lehet mindig a cs√ļcson maradni.

Ma a fejlett vil√°g termel√©se (a GDP, a nemzeti term√©k) mutat√≥i szerint el√©rte a cs√ļcsot, stagn√°l, alig v√°ltozik. Val√≥j√°ban a vil√°ggazdas√°g m√°r hanyatl√≥ √≥ri√°sc√©g k√©p√©t mutatja. A GDP-ben ugyanis benne vannak az √≥ri√°s bankok √©s olajc√©gek nyeres√©gei is, de ezek m√∂g√∂tt m√°r nincs t√°rsadalmi haszon, csak √ľres, az eg√©sz t√°rsadalmat megroppant√≥ nyer√©szked√©s. Rowan Williams, Canterbury √©rseke √≠gy fogalmaz: "Elk√©pzelhetetlen m√©rt√©k√Ľ vagyon keletkezett hasonl√≥ m√©rt√©kben elk√©pzelhetetlen m√©rt√©k√Ľ megt√©veszt√©s, pap√≠rozgat√°s seg√≠ts√©g√©vel, ami csak a keresked√Ķiknek hozott hasznot."

Ezekn√©l a gondolatokn√°l meg√°llhatunk egy pillanatra. Aki csak v√©letlen folyamatok √∂sszess√©g√©t l√°tja az amerikai ingatlanv√°ls√°gon kereszt√ľl bebuktatott eur√≥pai bankrendszer kifoszt√°sa m√∂g√∂tt, az nagyot t√©ved. A v√°ls√°g gener√°l√≥i m√°ra jutottak el arra szintre, hogy tev√©kenys√©geikkel, p√©nz√ľgyi manipul√°ci√≥ikkal az eg√©sz vil√°gkereskedelemre hat√°s tudjanak gyakorolni.

Robert Reich, Clinton egykori munka√ľgyi minisztere √≠rja: "A kapitalizmus legrosszabb form√°j√°t hoztuk l√©tre, ahol a mag√°nnyeres√©geket kombin√°ljuk a k√∂z vesztes√©geivel. Ezek a bank√°rok Amerika legjobban fizetett menedzserei, c√©geiket a mag√°nszektor r√©szek√©nt kezelj√ľk, am√≠g nyeres√©gesek. De abban a pillanatban, amikor s√ľllyedni kezdenek, k√∂zint√©zm√©nyk√©nt kezelj√ľk √Ķket, amiket nek√ľnk kell megmenteni . . .
A folyamatok m√∂g√∂tt mindig a megszokott, ismert p√©nz√ľgyi csoportokat fedezhetj√ľk fel, a Bilderberg Group vezet√Ķit, √©s "fi√≥kint√©zm√©nyeit", vagyis Izraelt, a CSIS-t, a H√°romoldal√ļ Bizotts√°got, a K√ľl√ľgyi Kapcsolatok Tan√°cs√°t, a "klubokat" (New York-i, R√≥mai, P√°rizsi, Londoni, Berlini), a Goldmansachs-ot, az IMF, Vil√°gbank, EKB triumvir√°tust, √©s a legfels√Ķbb vezet√©s r√©szeseit, a Rothschildokat, Rockefellereket, Sorost, √©s a brit uralkod√≥h√°zat.

4. A terv k√©t sarokfelt√©telre √©p√ľlt. A - n√°lunk ismeretlen m√©rt√©kben - j√≥l √©l√Ķ els√Ķ vil√°g k√∂z√©poszt√°ly√°nak m√©g a 90-es √©vekt√Ķl fogva k√∂nnyen adt√°k a p√©nzt √ļj, hatalmas h√°zak v√°s√°rl√°s√°ra. Ez akkor az olcs√≥ energia mellett gazdas√°gi fellend√ľl√©st is hozott. Tulajdonk√©pp egy felel√Ķtlennek tartott (val√≥j√°ban c√©lzott t√ļlhitelez√©si) "v√°ls√°ggener√°l√≥ bankpolitika", √©s a fosszilis energiahordoz√≥k robban√°sszer√Ľ √°rn√∂veked√©se egy√ľttesen okozta az amerikai bankcs√Ķd√∂ket, majd magukkal r√°ntva az eur√≥pai bankokat, mert az amerikai bankok hatalmas √∂sszegeket vettek fel eur√≥pai p√©nzint√©zetekt√Ķl. Az eur√≥pai bankrendszer 3000 milli√°rd doll√°rt vesztett. Ez Eur√≥pa leger√Ķsebb gazdas√°ga, √©s a vil√°g negyedik leger√Ķsebb gazdas√°g√°val rendelkez√Ķ N√©metorsz√°g √©ves GDP-j√©nek 7,5 szerese.

5. Az eur√≥pai bankrendszer, a fentiekben eml√≠tett Robert Reich helyes meg√°llap√≠t√°sa szerint kiseg√≠t√©sre szorult, b√°r ez a szint√©n megt√©veszt√©sen alapul√≥ hitelez√©si rendszer kialak√≠t√°s√°b√≥l ad√≥d√≥an p√©nzh√≠g√≠t√°ssal tet√©zt√©k, melynek k√∂lts√©geit az ad√≥fizet√Ķkre h√°r√≠tott√°k.
Csak Magyarorsz√°gon 2008-ban 5%, 2009-ben 2% fedezettel hitelezhettek a bankok, vagyis minden bankhitelk√©nt ny√ļjtott 100,-Ft-b√≥l 95 √©s 98,-Ft-ot valakinek √°llnia kellett a bankon k√≠v√ľl. A forint sem a leveg√Ķb√Ķl keletkezik, legal√°bbis az ad√≥fizet√Ķ sz√°m√°ra. A p√©nzkiad√°si jogot 2001-ben Orb√°n eladta az EKB-nak, ezzel Magyarorsz√°got "d√≠jfizet√©sre" k√∂telezve saj√°t p√©nze kiad√°s√°hoz, √©s lemondott az MNB fel√ľgyeleti jog√°r√≥l. √Čves szinten ez t√∂bb, mint 1000 milli√°rd forint (a k√∂lts√©gvet√©sb√Ķl).
Mondhatn√°nk azt, hogy alap√≠tsunk bankot, √©s hitelezz√ľnk mi is 2-5% fedezet mellett, de az √°llami er√Ķforr√°sokhoz, vagyis az ad√≥bev√©telekhez csak azok f√©rnek hozz√°, akiket a vil√°g, az eur√≥pai, √©s legv√©g√ľl a helyi korm√°nyok engednek. A fikt√≠v, virtu√°lis p√©nzkiad√°s "k√∂rbe j√°r", √©s a piramisj√°t√©k alj√°n l√©v√Ķk vesztes√©geit n√∂veli. Ez a vesztes√©g az infl√°ci√≥.
Egy√ļttal el is √©rkezt√ľnk az ESM, egy eur√≥pai p√©nz√ľgyi v√©d√Ķh√°l√≥nak nevezett k√∂z√∂s eur√≥pai p√©nz√ľgyi politika kialak√≠t√°si k√©nyszer√©hez, amit sokan az eur√≥pai "Szuper√°llam" l√©trehoz√°s√°nak tekintenek, joggal, √©s megalapozottan, csak nem teszik hozz√°, hogy Szuper terror-√°llam.
Val√≥j√°ban az uni√≥ vezet√Ķ orsz√°gainak bank√°rjai szeretn√©k az utols√≥ pet√°kig megszerezni a cs√Ķdk√∂zelbe juttatott orsz√°gok minden vagyon√°t. Ehhez az egyik √∂sszetev√Ķ, a jegybankok fel√ľgyelete, a m√°sik, a korm√°nyok p√©nz√ľgyi szuverenit√°s√°nak korl√°toz√°sa.
Az Eur√≥pai Egyes√ľlt √Āllamok soha nem lesz szuperhatalom, legfeljebb a Bilderberg ir√°ny√≠totta Goldmansachs szuper fej√Ķstehene gazdas√°gilag, technol√≥giai elmeforr√°s, √©s pajzs, goly√≥fog√≥nak val√≥ a "marad√©k" n√©pess√©g vonatkoz√°s√°ban.
Az EU velej√©ig romlott, emberi mivolt√°b√≥l kifordult vezet√©se saj√°t √©rdekelts√©gei n√∂vel√©s√©rt cser√©be, ugyan√ļgy eladj√°k Eur√≥p√°t, ahogy ezt 1989-2011 k√∂z√∂tt megtett√©k a tagorsz√°gok korm√°nyai lakoss√°gukkal.
Az Orb√°n-korm√°ny diktat√≥rikus int√©zked√©seire hivatkoznak Magyarorsz√°g szankcion√°l√°sa k√∂zben (ami a rendelkez√©seket illeti jogosan, b√°r nem kifog√°solva jogfosztott rabszolg√°v√° min√Ķs√≠t√©s√©t a lakoss√°gnak), am√≠g a h√°tt√©rben az EU vezet√©s mag√°n√©rdekei, √©s a New York-i zsid√≥ vil√°gkorm√°ny NWO kialak√≠t√°si c√©ljai h√ļz√≥dnak meg.
Jos√© Manuel Barroso, az Eur√≥pai Bizotts√°g eln√∂ke kertel√©s n√©lk√ľl kimondta a l√©nyeget, amit ezent√ļl ak√°r az EU √ļj alapk√∂v√©nek is tekinthet√ľnk: "Felhaszn√°ljuk minden hatalmunkat annak biztos√≠t√°s√°ra, hogy Magyarorsz√°g igazodjon az EU elveihez √©s √©rt√©keihez"! B√°r a kijelent√©s nem csak nek√ľnk sz√≥l!

Barroso fenyeget√©s√©t ak√°r komolyan is lehetne venni (√©s ebben a szellemben a r√°nk z√ļd√≠tott k√∂vetkezm√©nyek komolyak is), ha nem lenne nyilv√°nval√≥, hogy Orb√°n sem a saj√°t feje √©s dikt√°tori t√∂rekv√©sei ut√°n megy. L√©te, √©lete, hatalma Sorost√≥l √©s Izraelt√Ķl f√ľgg. Ez√©rt nem jutott m√©g √ē √©s korm√°nya a lengyel korm√°ny sors√°ra. Barroso kev√©s, hogy a Rothschildok v√©reb√©vel, Sorossal kezdjen, de nem is sz√ľks√©ges, mivel a Bilderberg legfels√Ķbb ir√°ny√≠t√°s√°val szemben a nyugat tehetetlen.
Sajnos, ahogy a hangzatos "√°llamad√≥ss√°g cs√∂kkent√Ķ tranzakci√≥" is, az Orb√°n-korm√°ny tev√©kenys√©ge sem sz√≥l m√°sr√≥l, mint az NWO tervezett kialak√≠t√°s√°nak mintap√©ld√°j√°ul szolg√°l√≥ magyarorsz√°gi f√Ķpr√≥b√°j√°r√≥l (tulajdonosv√°lt√°s tokkal, von√≥st√≥l, "t√∂rv√©nyekkel", rabszolg√°kkal).

Ezt, 2010. elej√©n az EKB tervezet√©ben, ki is adta a tag√°llamok vezet√Ķinek. A gazdas√°gok le√©p√≠t√©se a terveik szerint halad! A nemzeti korm√°nyok szuverenit√°si jogk√∂r√©nek korl√°toz√°s√°hoz vezet√Ķ l√©p√©s a k√∂z√∂s p√©nz√ľgyi rendszeren kereszt√ľl val√≥sul meg, √©s az √∂sszeoml√°s z√Ľrzavara fogja "indokolni" a katonai ir√°ny√≠t√°s bevezet√©s√©t, az eur√≥pai terror-rendszer l√©trehoz√°s√°t. A cs√Ķdgondnoks√°g al√° vett orsz√°gok fell√°zad√≥ √°llampolg√°rainak lever√©se v√°rhat√≥an, √©s a tervek szerint, fokozatosan fog v√©gbe menni.

6. Az ad√≥ss√°gok visszafizethetetlenek. A p√©nzbeli pr√≥b√°lkoz√°sokat ugyan√ļgy ellehetetlen√≠tik, mint ahogy Magyarorsz√°g nyugd√≠jtartal√©kait benyelt√©k. A d√©l-koreiai "minta" m√©g j√°rhat√≥ √ļt lehetne itt-ott, de pont az√©rt duzzasztott√°k fel olyan m√©rt√©k√Ľre a fikt√≠v ad√≥s√°gokat, hogy a lakoss√°gi arany √©s √©kszermennyis√©g se legyen elegend√Ķ kifizet√©s√©re a tagorsz√°gok legt√∂bbj√©ben.

Az √°tlagpolg√°r javai√©rt foly√≥ k√ľzdelemben az √°tlagpolg√°r vesztett, √©s vesz√≠t. Az csak a felsz√≠n, mikor a s√ľllyeszt√Ķbe ker√ľlt el√Ķsz√∂r a Century, azt√°n az American Home Mortgage, a Countrywide, majd a Bear Stearns, majd k√∂vette a Lehman Brothers, az AIG, a Merryl Lynch √©s m√©g p√°r √≥ri√°si angol bank is, de m√©g a stabil eur√≥pai bankok is remegnek. A folyamatnak nincs v√©ge. A Goldmansachs-al kar√∂ltve, az olajipar sz√≠vja el el√Ķl√ľk az √©letet jelent√Ķ p√©nzt - a folyamatos √°remel√©ssel. Ez az, amit a piacgazdas√°got vizsg√°l√≥ elemz√Ķk t√≠zezrei nem "akartak" el√Ķre l√°tni, b√°r n√©melyek elemz√©sei m√°r annyira nyilv√°nval√≥an mutatj√°k, hogy hazudnak, hogy k√°r √©rte a billenty√Ľket koptatni.

7. Az ESM p√©nz√ľgyi "v√©d√Ķh√°l√≥" egy olyan zsarol√°si, szankcion√°l√°si, √©s elnyom√≥ eszk√∂z, amely Br√ľsszel sz√°m√°ra lehet√Ķv√© teszi, hogy a "bel√©p√Ķknek" (bek√©nyszer√≠tetteknek) visszavonhatatlanul √©s felt√©telek n√©lk√ľl kell teljes√≠teni a befizet√©s√ľket 7 napon bel√ľl, ha a br√ľsszeli igazgat√≥tan√°cs elrendeli (27. cikkely 1-4. pont).
Jog√°ll√°suk s√©rthetetlens√©get biztos√≠t. Az ESM rendszer teljes jogk√©pess√©ggel rendelkezik, hogy megszerezzen √©s rendelkezzen ing√≥ √©s ingatlan vagyont√°rgyak felett, szerz√Ķd√©seket k√∂ss√∂n, megjelenjen a b√≠r√≥s√°g el√Ķtt, olyan meg√°llapod√°sokat k√∂ss√∂n, melyek sz√ľks√©gesek √©s garant√°lj√°k, hogy jog√°ll√°s√°t, kiv√°lts√°gait √©s sebezhetetlens√©g√©t elismerj√©k √©s betartass√°k.
A negyedik pont az IMF sz√°m√°ra biztos√≠tott jogokhoz hasonl√≥an szab√°lyozza, hogy az ESM, annak vagyona, finansz√≠roz√°si eszk√∂zei, b√°rhol is tal√°lhat√≥ak √©s b√°rki √°ltal is m√Ľk√∂dtetettek teljes mentess√©get √©lveznek b√°rmif√©le b√≠r√≥s√°gi elj√°r√°s al√≥l, kiv√©ve akkor, ha az ESM kifejezetten lemond err√Ķl a jog√°r√≥l.

A 27. cikkely 1. pontja szerint az ESM tagjai a t√∂rv√©nyek felett √°llnak! Az eln√∂k√∂k, igazgat√≥k, helyettesek, √ľgyvezet√Ķk √©s a szem√©lyzet m√°s tagjai mentess√©get √©lveznek a b√≠r√≥s√°gi elj√°r√°sok al√≥l, ezzel tiszteletben tartva az √°ltaluk v√©gzett cselekm√©nyeket. A mentess√©g vonatkozik az √°ltaluk kibocs√°tott pap√≠rokra, dokumentumokra is.
Ha eml√©kez√ľnk r√°, hasonl√≥ mentess√©gi kik√∂t√©sek m√°r a Lisszaboni Szerz√Ķd√©sben is szerepeltek az EU ir√°ny√≠t√°ssal kapcsolatban, √≠gy a "t√∂rv√©nyek felett √°ll√≥k" n√©pes csoportj√°t eg√©sz√≠ten√© ki az ESM tagjaival, mintegy "megkoron√°zva", √©s f√∂l√©j√ľk emelve az igazgat√≥tan√°csot.

√Črdekes, hogy az Eur√≥pai Parlament √°llampolg√°ri jogokkal foglalkoz√≥ szakbizotts√°g√°nak √ľl√©s√©n az illet√©kes f√Ķigazgat√≥ √°tfog√≥ vizsg√°latot s√ľrgetett annak √©rdek√©ben, hogy nem s√©rtik-e az uni√≥s jogszab√°lyokat a jegybank f√ľggetlens√©g√©t, a b√≠r√≥k id√Ķ el√Ķtti nyugd√≠jaz√°s√°t √©s az adatv√©delmi hivatal f√ľggetlens√©g√©t √©rint√Ķ √ļj magyar t√∂rv√©nyek, mik√∂zben Br√ľsszel az EU nagy r√©sz√©re k√≠v√°n az ESM l√©trehoz√°s√°val nyom√°st gyakorolni.
Nagy r√©sz√©re, de nem mindenkire, mert Nagy Britannia sem √°ll k√∂t√©lnek. A 700 milli√°rd eur√≥ sem csalogatja, mert az EU p√©nz√ľgyi probl√©m√°it ez a hatalmas √∂sszeg sem tudja megoldani, f√Ķleg a k√©rd√©s olyan aspektus√°t tekintve, hogy nem is ez a c√©ljuk!

- " -

K√©ts√©gtelen, hogy Orb√°n √ľgyesen √©s f√∂l√©nyesen h√°r√≠tott Strasbourgban, h√ľly√©nek n√©zve mindenkit, legf√Ķk√©ppen a "magyarokat", akik √©rdek√©ben szerinte "cselekszik", √°m de Gaulle is foroghat a s√≠rj√°ban, mert olyan politikus √°ll√≠tja, hogy p√©ldak√©pe, aki de Gaulle szinte minden reformj√°val ellent√©tesen hoz d√∂nt√©seket.
Tal√°n nem √°rt megjegyezni, hogy de Gaulle az Alkotm√°nyt a nemzetgy√Ľl√©ssel fogadtatta el, nemzeti √©rz√©s√Ľ volt, de nem nacionalista, nem javasolt √©s fogadtatott el olyan int√©zked√©seket, amelyekkel "helytart√≥it" √ľltetheti strat√©giai poz√≠ci√≥kba, nem v√°ltoztatta meg a v√°laszt√°si rendszert, √©s nem v√°ltoztatta meg a szavaz√≥k√∂rzetek hat√°rait sem a saj√°t √©rdekeinek megfelel√Ķen, ahogy a n√©pszavaz√°st√≥l sem verte ki a v√≠z...

K√©rd√©ses, hogy az izraeli ir√°ny√≠t√°s√ļ "magyar" illegitim b√°bkorm√°ny tov√°bb rong√°lja-e a gazdas√°got √©s a p√©nz√ľgyi mutat√≥kat, vagy m√°rciusig enged√©kenyebb h√ļrokat pend√≠t meg. A Jobbik EU kil√©p√©si "javaslata" eset√©ben eml√©kezz√ľnk a 2009-es Lisszaboni Szerz√Ķd√©s cikkelyeinek √©rtelmez√©seire. Kiz√°r√°s lehet, de kil√©p√©s nincs, mert ahhoz a 27 tag√°llam 3/4-√©nek szavazata, vagy k√©t√©ves EU felt√©telteljes√≠t√©s elmarad√°sa sz√ľks√©ges a lekapcsol√≥d√°shoz. Igaz, van egy harmadik lehet√Ķs√©g is, amit tavaly m√°r H√°g√°val is k√∂z√∂lt√ľnk feljelent√©s√ľnkben. A szerz√Ķd√©s √©rv√©nytelen, mert Magyarorsz√°g "al√°√≠r√≥i" csal√°ssal, megt√©veszt√©ssel ker√ľltek hatalomra...
(Az alapszab√°ly kimondja, hogy mind a 27 tag√°llam √ČRV√ČNYES al√°√≠r√°sa sz√ľks√©ges!)

  HozzŠszůlŠsok
#71 | aragorn - 2012.01.30. 17:50:29
Hehe Tibi! Kopp Mária rokonunkSmile Majd priviben mesélekSmile)) Persze teljes tisztelettel Cool
#72 | aragorn - 2012.01.30. 18:51:18
Emberek!
Most olvasom Imrénél, hogy most meg Fejedelmi találkozó leszShock
#73 | Taskeszi - 2012.01.30. 19:07:29
Kedves Mindenki!

Nem kérdezek, mert nem kell már.
Azonban annyit engedjen meg mindenki,hogy megkérdezzem azt az egyet, hogy tudja e valaki jobb megoldást?
Megint az van, amiért nagyon haragszom!
Kritiz√°lunk, hib√°kat fedez√ľnk fel,de nem mondjuk, ill. nem tessz√ľk meg a jobb l√©p√©seket!
√Čn nem tudok jobbat, az √©n k√©pess√©geim korl√°tozottak.
Az hogy kit milyen rendfokozattal l√°ttak el, sz@rom le. Nem ett√Ķl fog, vagy nem fog m√Ľk√∂dni a dolog!

Az, hogy J√≥ska nem nagyon hagy maga k√∂r√ľl √©lni senkit, √©n azt is √©rtem, √ē kaparta ki id√°ig az utat, √©s az √Ķ f...l verik most a csal√°nt.
Most √ļgy hangzik, mintha J√≥sk√°t v√©den√©m minden √°ron, azonban nem err√Ķl van sz√≥.
Kedves Hape!

√Čn soha nem mondtam, hogy H.J:-et len√©zem, vagy nem tartom valamire a munk√°j√°t. Azonban ezt megbesz√©lt√ľk, m√°r, hogy nekem ne szabjon felt√©teleket, √©s ne h√≠vassa meg mag√°t vacsor√°ra, mert √©n sem tettem soha, mikor b√°rhov√° az orsz√°gban elutaztam kapcsolatot teremteni.
Nem is ez a gond, mert ezen t√ļlvagyok. A gond az, hogy √©ppen √Ķ, ill. a seg√©dei azok, akik nem hallgatj√°k meg a m√°sik felet, √©s nem hajland√≥k besz√©lni. Megadtunk egy id√Ķpontot, a v√°lasz az volt, mit k√©pzel√ľnk? Semmit nem k√©pzel√ľnk, csup√°n pr√≥b√°lkoztunk. Az√≥ta √Ķk pr√≥b√°lkoztak? Nem! Nos ennyit az al√°zatr√≥l, √©s ezt a t√©m√°t hagyjuk is.
Hal√°sznak √©pp √ļgy nincs semmi a h√°ta m√∂g√∂tt, mint Borb√©lynak, ezt l√°ssuk be!

Aragorn!
Amit besz√©lt√ľnk tel√≥n, arra azt mondtam, hogy igen, teljesen igazad van. De!! Ki az aki ezt megcsin√°lja, ill. mivel nem k√©rdezted meg mondjuk Borb√©lyt√≥l, honnan tudod,hogy nincs ilyen neki!?

Emberek!
Hamarosan M√°rcius van, a kilakoltat√°si morat√≥rium megsz√Ľnik!
M√©g mindig vagdalkozunk, m√©g mindig k√∂pk√∂d√ľnk egym√°sra! Mi kell ahhoz, hogy m√©g ha csak t√°mogat√≥i szinten is, de mell√© √°lljunk annak, aki felvett valamilyen lantot, √©s pengeti?
Mi√©rt kell megv√°rni azt, hogy √ļjabb katasztr√≥f√°k, √©s √∂ngyilkoss√°gok k√©pz√Ķdjenek? Mi√©rt kell megv√°rni, hogy teljesen kiszipolyozz√°k az orsz√°got?
Kozmopolit√°k. Vajon kell-e hogy √©rdekeljenek minket a kozmopolit√°k, mikor az √Ķ viselked√©s√ľk, √©s megnyilv√°nul√°suk csakis saj√°t √©rdekeiket szolg√°lj√°k, √©s m√©lyen szarnak az orsz√°gra, √©s r√°m is, mint ny√∂gd√©csel√Ķre?

√Črtse meg mindenki!
Egy rendszer addig m√Ľk√∂dik gond n√©lk√ľl, z√∂kken√Ķmentesen, m√≠g a polg√°rai m√Ľk√∂dtetik! Nem-nem-nem Orb√°n√©k m√Ľk√∂dtetik, nem is a cionist√°k, hanem a lakoss√°g!

Amennyiben Borb√©ly mellett ki√°lln√°nk, de zs√°kutca lenne, m√©g mindig nem vesz√≠tett√ľnk semmit. Legfeljebb √ļjrakezdj√ľk, majd j√∂n ilyen fejedelmi iz√©, h√°tha...
De ha meg sem próbáljuk, akkor eleve kudarc!

Senkit nem akartam megs√©rteni, rem√©lem siker√ľlt!
#74 | janipapa - 2012.01.30. 20:50:14
Taskeszi!
Ne haragudj de még nem jöttél rá arra hogy az emberek nagy többsége csak írogat vagyis fotelforradalmár?!
K√ľl√∂nf√©le rendezv√©nyekre sem hajland√≥ elmenni ismerkedni emberekkel akik hasonl√≥an gondolkodnak mint √Ķk, nemhogy esetleg a testi √©ps√©g√ľket s vagy t√°n a hal√°lukat okozn√°!
Nagyon okosnak k√©pzelj√ľk magunkat innen a fotelb√≥l, jaj csak nehogy fel√©keljen √°llni kimenni az utc√°ra √©s valaki vagy valami mellett √°ll√°st foglalni.
H√ļ marh√°ra elegem van a saj√°t fajt√°mb√≥l, mik vagyunk mi Magyarok, meg√©rdemelj√ľk egy√°ltal√°n a haz√°nkat?
#75 | Statikus - 2012.01.30. 22:14:29
Egy √≠rogat√≥ fotelforradalm√°r ifj√ļkori eml√©kei:

1. 1982-ben a M√Ľegyetem √Čp√≠t√©szkar√°n mi √∂t√∂d√©ves hallgat√≥k egys√©gesen kil√©pt√ľnk a KISZ-b√Ķl, a lengyel n√©ppel v√°llalt szolidarit√°s jegy√©ben. Ezt k√∂vet√Ķen - bizony√°ra kiterjedt k√∂rben - egyenk√©nt hallgattak ki benn√ľnket a bel√ľgyt√Ķl a Bercs√©nyi utcai koll√©giumba kik√ľld√∂tt civil ruh√°s nyomoz√≥k. Ha m√°st is olyan er√Ķsen megt√∂rtek lelkileg, mint engem, akkor az√©rt nem tudok konkr√©tan magamon k√≠v√ľl ilyen helyzetbe ker√ľlt t√°rsamr√≥l. Azt is csak sejtem, hogy ki volt k√∂zt√ľnk a t√©gla. A l√©nyeg, hogy az √©vek alatt √°ltalam hangoztatott k√≠v√°nalmak - orosz csapatok kivon√°sa, Trianon rev√≠zi√≥ja, a paraszts√°g szabad gazd√°lkod√°s√°nak a biztos√≠t√°sa, a betiltott irodalmi alkot√°sok felszabad√≠t√°sa, stb. - a nyomoz√≥k jegyz√Ķk√∂nyveib√Ķl visszak√∂sz√∂ntek. Megfenyegettek, hogy nem kapok diplom√°t, √©s b√°rhol el√©rnek, ha megtudj√°k, hogy besz√©lek a kihallgat√°sr√≥l. 18 √©vesen elkelt volna a pelenka...
2. Diplom√°z√°s ut√°n (a diplomav√©d√©sem olyan volt, mint egy k√∂z√©pkori inkviz√≠ci√≥ - √©rdekes m√≥don √©ppen egy zsid√≥ tansz√©kvezet√Ķ kelt csak a v√©delmemre) alig f√©l √©vet hagytak dolgozni, vittek m√°sodszor katon√°nak. "V√©letlen√ľl" a kalocsai forradalmi ezredhez ker√ľltem...Onnan egy √©szaki hat√°r menti l√©gv√©delmi √ľteghez rendeltek, ahol leszerel√©s el√Ķtt egy h√©ttel bejelentett√©k: h√°rom "elvt√°rs" nem szerel le, √Ķk (mi) a v√°ci k√Ķb√°ny√°ba vonulnak, mik√∂zben a t√∂bbiek haza. Ism√©t pelenk√°ra szorultam. Azt√°n t√∂bbsz√∂ri "elh√°r√≠t√≥s" besz√©lget√©sen j√≥l bel√©m v√©st√©k a megfelel√Ķ magatart√°st, √≠gy le mertek szerelni.
Nos, az√≥ta voltam m√°r usz√≠t√≥, felforgat√≥ verseket √≠r√≥, antiszemita MI√ČP-es, kok√°rd√°val magyarkod√≥, szk√≠ta J√©zusban h√≠v√Ķ pog√°ny, f√©l√Ķr√ľlt HAARP-os, v√∂r√∂siszapba bolondult √∂sszeesk√ľv√©s elm√©lettel fert√Ķz√∂tt √°l√©rtelmis√©gi. Amikor a legismertebb hazai statikus professzort√≥l megk√©rdeztem tal√°n 2010-ben, hogy ismer-e mesters√©ges f√∂ldreng√©s gerjeszt√©si m√≥dokat, egy id√Ķre a tervez√Ķi jogosults√°gom is vesz√©lyben forgott.
√ćgy lettem a v√©g√©re √≠rogat√≥ fotelforradalm√°r. Janipapa ne √©rts f√©lre, nem vettem magamra a soraid, de ak√°r r√°m is vonatkozhatnak, mert a napi ellen√°ll√°si gyakorlatom t√©nyszer√Ľen kimer√ľl az √≠r√°sban - √©s a k√∂rnyezetemben √©l√Ķk sz√ľnet n√©lk√ľli folyamatos t√°j√©koztat√°s√°ban.
#76 | Tulok - 2012.01.30. 22:58:56
Zoli! Van jobb megold√°s, de azt √ļgy h√≠vj√°k, hogy gerillaharc, √©s nem csak a "fegyveres m√≥dozatai". A hatalom √ļgy nevezi, hogy terrorizmus, √©s v√°lfajai. A b√©k√©sen b√©get√Ķ birk√°k √ļgy gondolnak m√Ľvel√Ķire, mint felforgat√≥kra, vagy szabads√°gh√Ķs√∂kre. √Āltal√°ban ha el√©ri, vagy megk√∂zel√≠ti a k√©tharmados ar√°nyt az ut√≥bbi min√Ķs√≠t√©s, kev√©sb√© lehet h√°tbat√°mad√°st√≥l tartani r√©sz√ľkr√Ķl. Ha csek√©ly a t√°mogatotts√°g, akkor rossz orsz√°gban akarja megv√°ltani a vil√°got a "harcos", vagy nem k√©pvisel olyan c√©lt, ami sz√©les r√©tegeket √©rint, √©s m√∂g√© √°ll√≠t.
Logikusan √°tgondolkodva, felt√©telezi valaki, hogy b√°rmely √©pp esz√Ľ ember, ha ilyesmiben utazik, WEB-oldalakra j√∂n elpof√°zni mit csin√°l?

Janipapa! Most √ľltem le a fotelba! Az emberek nagy t√∂bbs√©ge nem harcos, nem katona, m√©g csak nem is b√°tor, egyszer√Ľen csak √©lni akar.
√Āll√°st foglalni nem csak az utc√°n lehet. Igaz√°b√≥l pont ez a forma az, ami nem sok hasznot hajt, gondolj itt arra, ha mi 10-en, 50-en kimegy√ľnk az utc√°ra, de igaz√°b√≥l √©ppen ezt v√°rj√°k t√Ķl√ľnk, erre k√©sz√ľltek be √©s fel.
A legnagyobb harci cselekedet√ľnk ebb√Ķl az lehetne, ha bevinn√©nek csendh√°bor√≠t√°s√©rt, vagy enged√©ly n√©lk√ľli t√ľntet√©s√©rt. √Čs ha m√©g enged√©lyt is k√©rn√©nk r√°, ki is r√∂h√∂gn√©nek ut√°na, vagy k√∂zben, mert nem √©reznek egy√ľtt vel√ľnk, sem a hatalom emberei, sem azok akik m√©g h√ļzz√°k valahogy!
Hozz√°csap√≥dni olyan szervez√Ķd√©sekhez, amelyekkel nem √©rt√ľk egyet, a pankr√°ci√≥ hat√°r√°t s√ļrolja, viszont nyugodtan mondhatom, mi is megkeress√ľk egym√°st, √©s meg is tal√°ljuk.
Hsz.-edb√Ķl √ļgy veszem ki, hogy egyed√ľl √©rzed magad. Mi is, de megnyugtatlak, nem az a magyar, aki fejjel megy a falnak. Az egyik √≥vatos, a m√°sik gy√°va, de sokan vannak olyanok, akik szinte √°lland√≥an mennek, pedig f√©lnek is, meg nem is b√°trak, de m√©g van r√° lehet√Ķs√©g√ľk. Menni jelenleg csak az √°rverez√©sek ellen √©rdemes. Sok kicsi, √©s kev√©s nagyobb szervez√Ķd√©s van, de felmutatni egyik sem tud semmi √©rdemlegeset, mert a n√©p t√ļlnyom√≥ r√©sze m√©g v√°rja, mikor pattan el n√°la is c√©rna, vagyis mikor ker√ľl olyan helyzetbe, hogy √∂lni kezd, vagy √∂ngyilkos lesz. Ezt t√∂bbnyire, f√Ķleg, √©s megrendel√©sre, a m√©dia szab√°lyozza usz√≠t√°ssal, vagy √°lh√≠rekkel, hazugs√°gokkal.
Jogi m√≥dszerekkel ebben az orsz√°gban t√ļlnyom√≥ r√©szt, m√°r a b√≠r√≥s√°gok √©s az √ľgy√©szs√©gek FIDESZ befoly√°s al√° ker√ľl√©se √≥ta nem lehet fell√©pni, de t√∂bbnyire m√°r 1989-√≥ta, teh√°t marad a polg√°ri engedetlens√©g, mert a sztr√°jkok is √°tmentek boh√≥zatba.
Ahogy Zoli jelezte, a "rendszer addig m√Ľk√∂dik gond n√©lk√ľl, z√∂kken√Ķmentesen, m√≠g a polg√°rai m√Ľk√∂dtetik". Ha sok az "√°rul√≥" polg√°r, kikkel szervezz√ľk meg a bojkottot?
Ha visszan√©z√ľnk a t√∂rt√©nelemben, ak√°r a magyarban, ak√°r a nyugatiban, 70-80 √©vvel ezel√Ķtt ugyanezt √≠rt√°k le, mint Te Janipapa, de 130-140 √©vvel ezel√Ķtt is hasonl√≥ volt a helyzet, √©s a hozz√°√°ll√°s is (egy ideig).

Tibi! Közel hasonló életpályát tudhatok én is magam mögött. Nagyon jól elvagyunk mi itt, felforgató elemekként. Nálam gyakran nyílik az ajtó, és a kilincset is többet kell szerelni, olyan sokan jönnek, a visszajelzések alapján nem hiába.
Mellesleg sem munka k√∂zben, sem a m√°sodik m√Ľszakomban nem tudok fotel-forradalm√°rkodni, mert vagy az egyiket csin√°lom, vagy a m√°sikat. A fotel √°ltal√°ban csak inform√°ci√≥gy√Ľjt√©sre, kommunik√°ci√≥ra, √©s kapcsolattart√°sra kell.

√Āltal√°noss√°gban, √©s ez mindenkinek sz√≥l! Nem ideol√≥gi√°k m√∂g√© kell gy√Ľjteni az embereket, hanem t√°rsadalmi ig√©nyek, √°ltal√°nos probl√©m√°k m√∂g√©! Ha kritikus szint√Ľ az el√©gedetlens√©g, lesz t√∂meg, √©s lesz √∂sszefog√°s! Sajnos a legt√∂bb szervezet ford√≠tva kezdi, ez√©rt sz√Ľkebb r√©tegeket tud csak megsz√≥l√≠tani, √©rdekeit k√©pviselni, √©s esetleg tenni is valamit!
Valamikor erre alakultak a szakszervezetek, √©s ezek sz√∂vets√©gei, de m√°ra m√°r a munkan√©lk√ľliek t√∂m√∂r√ľlhetn√©nek a legnagyobb sz√∂vets√©gbe, csak nincs munka amit besz√ľntethetn√©nek, akad√°lyozva a hatalombitorl√°st, √©s kiszolg√°l√°s√°t. A m√°sik fontos t√©nyez√Ķ egy szervezetn√©l az, ha meg tudja v√©deni a tagjait, szimpatiz√°nsait. Nem csak egy egy√©nnek kell ezt megtennie, hanem t√∂megeknek, viszont ilyen csoportosul√°sunk nemigaz√°n van (m√©g), √©s ezt nem a "vez√©rhi√°ny" okozza!
A hatalombitorl√≥k kiv√°rj√°k, hogy elszeg√©nyedjen a n√©p, egyre t√∂bbet dolgozzon, ne legyen ideje szervez√Ķdni, mik√∂zben egyre kevesebbet tudjon utazgat√°ssal, seg√≠ts√©gny√ļjt√°ssal t√∂lteni, nem csak az id√Ķig√©nye, hanem az √°ra miatt is. T√∂bbek k√∂zt ez√©rt emelkedik az olaj√°r, nem az√©rt mert nincs, vagy kev√©s lenne!
Ki-ki eld√∂ntheti, hogy mire k√∂lti sz√Ľk√∂s anyagi keret√©t, de el√Ķsz√∂r is, az √©hes, beteg "katona" nem tud harcolni. M√°sodszor, ha nincs korszer√Ľ, szokatlan, vagy m√©g "nem ismert alkalmaz√°s√ļ fegyvere", esetleg egyedi strat√©gi√°ja, akkor sem! Harmadszor, ha nincs h√°torsz√°ga, akkor olyan, mint az ellens√©ges vonalak m√∂g√© ledobott ejt√Ķerny√Ķs. Csak mag√°ra sz√°m√≠that, √©s arra n√©h√°ny emberre, aki hasonl√≥ cip√Ķben j√°r.
Azokat meg k√°r baszogatni...
#77 | janipapa - 2012.01.30. 23:20:39
Kedves Statikus!
Kérlek ne haragudj rám. Tudod Hofi mondta akinek nem inge ne vegye magára.
√Čn csak egy egyszer√Ľ VIII. ker√ľleti proli gyerek vagyok, ez√©rt ilyen szeg√©nyes a sz√≥kincst√°ram.
De, egyszer egy bar√°tom mondta nekem, ha Magyar vagy az veled sz√ľletett, nem pedig szerzett k√©pess√©g. H√°la a Magyarok Isten√©nek √©n 20-√©vesen is csak a haz√°mra gondoltam, term√©szetesen egy kicsit elvoltam t√©vedve mint a nagy √°tlag!
Mert a kommunista vezet√Ķk vagyis kaz√°rok eleve hom√°lyban set√©ts√©gben tartottak, az eszm√©l√©s neh√©z √©s megr√°z√≥ dolog. De, ezt az itt l√©v√Ķk k√∂z√ľl ki nem tudja?
Statikus!
Sok emberrel tal√°lkoztam az oldalr√≥l, mondt√°k is nekem sokkal √∂regebbnek gondoltak, 52-√©ves vagyok, ez val√≥j√°ban nem √∂reg kor. A J√≥isten kegyelm√©b√Ķl senki nem mondan√° meg a koromat, term√©szetesen ezt a k√ľls√Ķmre mondom. Azonban van egy bels√Ķje is az embernek, na ez nem hagy nyugodni, olyan mint egy kit√∂r√©sre k√©sz√ľl√Ķ vulk√°n. A l√©nyeg, szerencs√©m van mert olyan t√°rsaim bar√°taim vannak akiknek m√°r neve van a mi k√∂reinkben, √©s √©n az indulataimb√≥l eredend√Ķen vel√ľk tartok. √ćr√≥d neked volt konfliktusod vagyis tal√°lkoz√°sod az embertelenekkel, nekem nem volt ilyen, de tudom mi az a fizikai f√°jdalom,
Szereztem ilyen √©s hasonl√≥ tapasztalatokat a b√Ľn√∂z√©s f√Ķv√°ros√°ban haz√°nkban, tal√°n csak szavaknak t√ľnik de tudom√°sul kell venni ha v√°ltoz√°st akarunk ki kell menni √©s v√°llalni kell a k√∂vetkezm√©nyeket!
√Āld√°s r√°tok!
jani papa
#78 | janipapa - 2012.01.30. 23:30:47
Tulok!
L√°ttalak Lajosmizs√©n, csak nem volt id√Ķm odamenni √ľdv√∂z√∂lni t√©ged mert hamar elmentetek. Az√©rt a tov√°bbiakban is √©rdekl√Ķdve olvasom √≠r√°saidat, v√°rom ehhez a t√©m√°hoz k√∂t√Ķd√Ķ √≠r√°saidat megjegyz√©seidet. Az√©rt azt megjegyezn√©m te nem vagy fotelforradalm√°r! Rem√©lem, sz√°munkra pozit√≠v eredm√©nnyel!
#79 | hape - 2012.01.30. 23:47:44
Piskota bocs√°nat, rossz linket adtam meg:http://mag.nemzet...?page_id=2
A sz√ľl√Ķk√∂nyvt√°rban, a Gondoskod√≥ Magyarorsz√°g mapp√°ban tal√°lod.

Taskeszi, nem mindenki tud J√≥sk√°val egy√ľtt dolgozni, ezt al√°√≠rom. B√°r √©n nevet nem mondtam. S akik felvett√©k veled a kapcsolatot, egyik sem √Ķ volt. Id√Ķpont egyeztet√©s pedig nem felt√©telszab√°s. Vannak azonban szab√°lyok, amik r√°d is, r√°m is, r√°juk is, mindenkire vonatkozik. Vil√°gosan meg√≠rtam, hogy arra az id√Ķpontra m√°r el√Ķbb egyeztettek m√°ssal el√Ķad√°st.Tudod ezt h√≠vj√°k struccpolitik√°nak, amit csin√°lsz. De itt nem a szem√©ly a l√©nyeg, hanem a program, vagy amit k√©pvisel, mint az AMK. √Čn is besz√©ltem B√≠bor√©kkal, megbesz√©lt√ľnk egy tal√°lkoz√°st, √©s megkeress√ľk azokat a pontokat, ahol egy√ľtt tudunk dolgozni. Ez nem lesz neh√©z, mivel konkr√©t programjuk m√©g nincs. De nyitotts√°g van, √©s nincs g√°ncs, meg egym√°sra mutogat√°s. Ezt szerett√ľk volna veletek is. De ehhez az kell, hogy ti is megismerj√©tek az eg√©szet, meg √Ķk is, hogy legyen mir√Ķl egyeztetni. A helysz√≠nen ki√∂t√∂lni, m√°r k√©s√Ķ. De az sem lehet t√°rgyal√°si alap, hogy a jobb√°gyokat mikor szabad√≠tjuk fel.
M√°rciusi kilakoltat√°sok: ha egym√°s idegeit t√©pj√ľk, nem jutunk k√∂zelebb. Mi√≥ta az orsz√°g lakoss√°g√°t fenyegeti ez a vesz√©ly, mondjuk, hogy kiscsoportokba, kal√°k√°kba rendez√Ķdni. Ahol a bar√°tok bajt√°rsak is. El√©rhet√Ķ k√∂zels√©gben seg√≠tenek. Mint azon az anyuk√°n, Debrecen k√∂rny√©k√©n, vagy a m√°sikon, aki most v√°rja harmadik gyermek√©t.
Janipapa a kal√°k√°ba szervez√Ķd√©st a fotelforradalm√°rok is meg tudj√°k szervezni.

Aj√°nlom figyelmetekbe Dr.L√©hmann Gy√∂rgy munk√°lkod√°s√°t, aki a ami napon kapta k√©zhez annak a b√≠r√≥nak az anyag√°t, aki felkutatta azt a jogszab√°lyt, amit nem alkalmaztak a b√≠r√≥s√°gok ezid√°ig, a hitelfelvev√Ķk √©rdek√©ben, a bankokkal szemben.Most m√°r van hivatkoz√°si alap. Teh√°t vannak akik v√©gzik a dolgukat, csak oda kell figyelni, a kapcsolatot felvenni. Zolt√°n/Taskeszi k√©rlek v√°ltoztass strat√©gi√°t.
Isten tartson meg benn√ľnket szeretetben, b√©kess√©gben. √Āgi
#80 | Tulok - 2012.01.30. 23:55:36
Janipapa! √ēszint√©n sajn√°lom, hogy nem besz√©lhett√ľnk, de a r√∂vidke sz√ľneten k√≠v√ľl nem is lett volna r√° m√°s alkalom. Elmennem meg az√©rt kellett, mert nekem el√©g k√∂r√ľlm√©nyes a k√∂zleked√©s, mindig m√°sokhoz kell igazodnom.
Szerencsére minden arcra emlékezem, majd privátban megírod, hogy ne csak itt az írásokban lássalak, hanem mögötte az emberhez tartozó arcot is.
Egy k√∂tetlenebb √∂sszej√∂vetel mindenk√©pp sz√ľks√©ges lenne...
Lenne mit megbeszélni!

  HozzŠszůlŠs kŁldťse
HozzŠszůlŠs kŁldťsťhez be kell jelentkezni.

  …rtťkelťs
Csak regisztrŠlt tagok ťrtťkelhetnek.

KťrjŁk jelentkezz be vagy regisztrŠlj.

FelŁlmķlhatatlan! FelŁlmķlhatatlan! 100% [3 szavazat]
Nagyon jů Nagyon jů 0% [0 szavazat]
Jů 0% [0 szavazat]
Ńtlagos Ńtlagos 0% [0 szavazat]
Gyenge Gyenge 0% [0 szavazat]

Bejelentkezťs
FelhasznŠlůnťv

JelszůMťg nem regisztrŠltŠl?
RegisztrŠciů

Elfelejtetted jelszavad?
ŕj jelszů kťrťse


T√ĀMOGAT√ĀS


PLAYER-1
PLAYER-2
PLAYER-3

SzavazŠs
Mikor foglalják el a zsidók teljesen Magyarországot?

M√°r elfoglalt√°k...
M√°r elfoglalt√°k...
44% [4 Szavazat]

Még 2018-ban.
Még 2018-ban.
0% [0 Szavazat]

2020-ig...
2020-ig...
0% [0 Szavazat]

Soha!
Soha!
56% [5 Szavazat]

Szavazatok: 9
SzavazŠshoz be kell jelentkezni
Elindult: 2018.04.02. 17:17

ArchŪvum